Den mest succesfulde kvindelige OL-atlet i Storbritanniens historie indstiller karrieren.

Hun bragede igennem som Laura Trott, men skiftede navn til Laura Kenny, da hun giftede sig med den anden olympiske cykelhelt Jason Kenny.

Ligegyldigt hvilket navn hun bar, så var hun hurtig som lynet på banen, hvor hun både vandt OL-medaljer i disciplinerne holdforfølgelsesløb, Omnium og Madison.

»Tak til cykelsporten for alt det, som du har givet mig - inklusiv en ægtemand og en voksende familie,« skriver moderen til to.

Laura Kenny har vundet stor anerkendelse for sine meritter.
Laura Kenny har vundet stor anerkendelse for sine meritter. Foto: Kirsty O'connor/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Hun vandt i alt seks medaljer ved tre forskellige OL, og det kunne ingen have forudset, da hun blev født meget tidligt og havde en lunge, der gjorde vrøvl.

Som otte årig begyndte hun at køre i den lokale cykelklub og slog hurtigt både drenge og piger, som hun konkurrerede med, skriver The Telegraph.

Hun fik opfyldt en stor drøm, da hun kom med til sit første OL i 2012. Her fandt hun desuden sin store kærlighed, hvilket blev foreviget under en beachvollykamp, hvor parret sad lige bag David Beckham.

Hun og Jason Kenny blev gift i al hemmelighed efter OL i Rio, og de kaldes 'Det gyldne par' på grund af deres 15 OL-medaljer tilsammen.

Efter parret havde fået deres andet barn, indrømmede hun at det ville blive svært at nå med til Paris i 2024.

»Jeg er så glad for min karriere. Nu hvor beslutningen om et stop er taget, så føles det lidt som en lettelse.«

»Det har rumsteret i mit hoved længe. Der var mange ofre, der skulle gøres, for at være med, bl.a. at forlade børnene og familien derhjemme. Jeg led mere og mere, når jeg skulle gøre det.«