Foto: Øxenholt foto

45-årige Morten Nielsen dræbte ifølge politiet hustruen Trine, 42, og børnene Josefine på 16, Magnus på 11, Cirkeline på seks og Marius på tre.

Der blev sendt en regulær chokbølge gennem det lille sammentømrede lokalsamfund Ulstrup sydvest for Randers, da det mandag middag kom frem, at en hel familie på seks i et parcelhus på en adresse i Amstrup Bakker alle var blevet fundet døde i hjemmet.

I går kom så rystelse nummer to:

Ifølge politiet dræbte familiefaderen og it-konsulenten Morten Nielsen, 45 år, sin hustru, pædagog Trine Nielsen, 42, og samtlige af parrets fire børn; Josefine på 16, Magnus på 11, Cirkeline på seks og Marius på tre.

Familie fundet døde i Ulstrup

Politiet betragter sagen som en drabssag.

For derefter som sin sidste handling at vælge livet fra for egen hånd.

Østjyllands Politi meddelte i går kort før kl. 18, at man var kommet så langt i efterforskningen, at ledelsen kunne meddele offentligheden, at den 45-årige Morten Nielsen har taget livet af sin kone og deres fire børn – sit eget kød og blod – og dermed gjort sig til femdobbelt drabsmand.

30 timers efterforskning

Meddelelsen kom efter næsten 30 timers uafbrudt og intens politiefterforskning på gerningsstedet – familiens eget etplans typehus – af et enormt opbud af folk fra kriminalteknisk afdeling, efterforskere og retsmedicinere i samarbejde med almindelige politifolk, hvor sidstnævnte sørgede for at holde uvedkommende på behørig afstand af parcelhuset i Amstrup Bakker.

»Østjyllands Politi har dagen igennem fortsat efterforskningen i sagen om de seks døde personer, der i går blev fundet i Ulstrup, herunder foretaget gerningsstedsundersøgelse og retsmedicinske undersøgelser,« hed det i pressemeddelelsen. Og videre:

»Baseret på de foreliggende oplysninger i sagen er det politiets umiddelbare vurdering, at de fire børn og den 42-årige kvinde alle er blevet dræbt af den 45-årige mand, som efterfølgende tog sit eget liv.«

Familie fundet døde i Ulstrup

Politiets teknikere arbejdede stadig på gerningsstedet dagen efter, at familien blev fundet døde.

Østjyllands Politi understregede samtidig for at imødegå gisninger, som har været antydet i dele af pressen:

»Der er intet, der på nuværende tidspunkt tyder på, at gas har været årsag til dødsfaldene,« lød det politiet, som i den kommende tid fortsætter efterforskningen og de retsmedicinske undersøgelser.

Flag på halv

Tirsdag forelå der ikke svar fra politiet på, hvordan de fem drab er sket.

I Ulstrup, det lille samfund med blot 2.000 indbyggere, og hvor stort set alle kender alle eller i det mindste kan nikke genkendende til ansigterne i bybilledet, blev der dagen igennem flaget på halv stang ved Ulstrup Skole, ved kirken, ved børnehaven og ved Ulstrup Hallerne, hvor familien var meget aktive i idrætslivet inden for både håndbold og fodbold.

Og fra morgenstunden blev der på Favrskov Gymnasium i Hadsten holdt en kort mindehøjtidelighed og et minuts stilhed til ære for familien, hvis ældste datter var elev på stedet.
Favrskov Kommune havde mobiliseret et kriseberedskab og stillede fire psykologer til rådighed, som små og store børn, forældre og personale på Ulstrup Skole og i Børnehuset Ulstrup kunne tale med.

Det var der rigtig mange, som valgte at tage imod.

Håndboldkamp til ære for børnene

I aftes var hallen i Ulstrup fyldt med sørgende tilskuere, der var mødt op for at vise deres opbakning til de to lokale håndboldhold, der hver er blevet en spiller fattigere.

Spillertrøje ved spillertrøje dannede drengene på U12-holdet en tæt cirkel på halvgulvet, inden aftenens håndboldkamp blev fløjtet i gang. Kampråbet var i dagens anledning blevet justeret, for i går spillede drengene for meget mere end bare en sejr. De spillede for at ære 11-årige Magnus, der aldrig kommer til at trække i den røde Ustrup IF-trøje igen. Han var et af de seks familiemedlemmer, der mandag blev fundet dræbt i et parcelhus i landsbyen Ulstrup syd for Randers.

Familie fundet døde i Ulstrup

På en normal kampdag er der ikke mere end et par forældre og udskiftere, der overværer kampene i den lokale hal. Men i går var der sat stole op langs banen, trappetribunen bugnede med børn og cafeteriaet var fyldt med lokale Ulstrup-borgere. Nogle lod åbenlyst tårerne trille, andre duppede diskret øjnene med lommetørklæder. Andre igen forsøgte at fokusere på håndboldkampene og heppede ivrigt.

De dræbte børn, den 11-årige Magnus og hans 16-årige søster Josefine, blev mindet i går i Ulstruphallen inden håndboldkampene, hvor de begge var medlemmer. ?Foto: Mikkel Berg Pedersen

Mindehøjtidelighed

Formanden for håndboldafdelingen i Ulstrup IF, Peter Knudsen, har sammen med bestyrelsen taget initiativ til mindehøjtideligheden i går. Klokken 18.10 og klokken 19 spillede klubbens U12-drengehold og serie 4 damehold kamp, helt som planlagt. Også selv om 11-årige Magnus og hans 16-årige søster Josefine manglede på deres respektive hold. Begge børn var aktive i klubben.

»Vi overvejede at aflyse kampene i dag, men vi gjorde det ikke, for vi tror, det ville have været i børnenes ånd – at de ville synes, det var det rigtige at gøre,« siger Peter Knudsen, efter at have vendt situationen med forældrene og spillerne.

Inden begge kampe blev der holdt et minuts stilhed for den afdøde familie, og Peter Knudsen holdt en kort tale, hvor han blandt andet opfordrede de fremmødte til at bruge lejligheden til at tale med hinanden om den tragedie, der er har rystet lokalsamfundet.

»Jeg var meget nervøs for at holde talen, og der var meget, der kørte gennem mit hoved, og jeg havde egentlig planer om at sige mere, men man bliver helt mundlam i sådan en situation. Det er chokerende, det der er sket, og nu skal vi have tid til at sørge,« siger Peter Knudsen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.