Det kunne have været spændende at se, hvad KIF Kolding København kunne have præsteret i Champions League, hvis holdet havde været ved fuld styrke.

Det danske mandskabs sæson har siden begyndelsen i september været en lang historie om skader, og torsdag aften i den svære udekamp mod polske Wisla Plock måtte KIF se bort fra endnu en rutineret kæmpe, nemlig Joachim Boldsen, der måtte melde fra med en fiberskade i låret.

Et hårdt slag mod det danske mandskabs forsvar, men alligevel var det i defensiven, at KIFerne lagde grunden til en lidt overraskende, men til gengæld meget vigtig sejr til det danske mandskab.

Efter en 10-8-føring til KIF ved pausen i en meget målfattig første halvleg, der blev grundlagt på en fornem defensiv præstation krydret med forrygende spil af Kasper Hvidt i det danske mål, kom der mere gang i scoringen i de sidste 30 minutter.

Plock har i den tidligere Tvis-spiller, serberen Petar Nenardic, og Marcin Lijewski, der i mange år huserede i HSV Hamburg, et par særdeles giftige herrer i bagkæden. Men de to blegnede fuldstændig i sammenligning med et noget skudmæssigt bovlamt KIF-hold, der til gengæld brugte al den rutine, holdet rummer, til at køre en sejr på 26-25 hjem.

Forsvars-specialisten Lars Jørgensen spillede for en sjælden gangs skyld med i offensiven og kvitterede med fire mål, mens Bo Spellerberg og Lukas Karlsson trak tempoet ud af kampen og slog til, når de polske spillere var lullet i søvn.

Resultatet betyder, at KIF Kolding København nu er meget tæt på at sikre den vigtige andenplads i Champions League-puljen, der vil give en betydeligt nemmere modstander i den 1/8-finale, holdet er kvalificeret til. En sejr til Kiel på søndag mod Kielce, eller en sejr til KIF i sidste puljekamp hjemme mod bundholdet Dunkerque cementerer det danske mandskabs andenplads.