Michael Laudrup og Swansea behøvede bare ét point i hjemmekampen på Liberty Stadium mod spanske Valencia for at sikre klubben videre adgang til 1/16-finalerne i Europa League.

Waliserne fik dog ikke nogen, men det var egentlig ikke et urimeligt ønske, eftersom Swansea lagde ud i turneringen med en flot kamp ude mod spanierne, som Laudrups tropper vandt 3-0.

Men siden den kamp har Valencia ikke set sig tilbage i den europæiske turnering, hvorimod det går mere trægt for spanierne i den hjemlige Primera Division.

Det så holdet dog ikke ud til at være præget af i en første halvleg, hvor Valencia var det toneangivende mandskab i en intens men meget chancefattig kamp.

Efter 20 minutter opstod en lidt tilfældig mulighed, da Swansea-målmand Gerhard Tremmel ikke fik bokset godt nok væk, hvorefter Parejo kunne bringe Valencia foran.

Det var møg for Michael Laudrup og Swansea, og det skulle vise sig at blive en dag, hvor det væltede ned med skidt over waliserne og deres danske manager.

For fem minutter før pausen måtte holdets ivorianske angriber, Wilfried Bony, lade sig udskifte med en tydelig fiberskade i baglåret, der gør ham stærkt tvivlsom til søndagens udebanekamp mod Manchester City.

Ikke lige det Laudrup havde brug for, da han i forvejen må undvære Michu.

Og ulykkerne fortsatte for Swansea. Et minut før pausen udlignede Bonys afløser, Vasquez, men målet blev fejlagtigt annulleret for offside.

Nu gjorde Swansea heller ikke meget for at vende kampen. Holdet tillod gæsterne fra Valencia alt for meget kontrol og tempoet i det walisiske spil var alt for lavt. Det blev bedre i anden halvleg. Men aldrig rigtigt godt, selv om Swansea havde chancer til udligning i en hektisk slutfase.

Men det blev ved 1-0 til Valencia, og nu må Swansea vente til sidste runde den 12. december ude mod St. Gallen, hvor holdet kan gå videre ved at tage point. Taber Swansea i Schweiz, mens Kuban Krasnodar vinder i Valencia, der er videre på førstepladsen, bliver målscoren afgørende efter to gange 1-1 mod russerne.

Den sur dag for Swansea sluttede i øvrigt med endnu en skade, da Angel Rangel måtte humpe ud før tid.