Kasper Hjulmand mener, at lørdagens kamp mod FC Midtjylland viste, at dommerne bør have mere hjælp i kampene.

Dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen fik en uheldig hovedrolle, da FC Nordsjælland hjemme tabte 2-3 til FC Midtjylland i Alka Superligaens mesterskabsspil.

Ved FC Midtjyllands 3-0-mål var bolden tydeligt ude over baglinjen, noget Kristoffersen og hans linjedommer overså.

Det beviser ifølge FC Nordsjælland-træner Kasper Hjulmand, at man bør gøre mere for at hjælpe dommerne i Superligaen ved hjælp af teknik.

-«en situation understøtter vel egentlig bare, at der skal hjælp til dommerne,« siger Hjulmand.

 
FC Nordsjælland og FC Midtjylland leverede forrygende underholdning i dagens første kamp. Kampen vil især blive husket for Midtjyllands tredje mål, som er yderst kontroversielt.
Vis mere

»Fodbold er et spil med få mål. I basketball betyder én kendelse mindre, men i fodbold har ét mål eller én situation meget mere at sige.«

»Vi skal gøre alt for ikke at ødelægge flowet i spillet, men samtidig udnytte de hjælpemidler der er til det menneskelige øje. For man misser nogle ting, og er det med til at afgøre fodboldkampe,« siger træneren.

Kasper Hjulmand har i sin trænerkarriere aldrig oplevet en situation som den, der førte til 3-0-målet.

»Det var en grotesk situation. Normalt vil jeg altid sige til mine spillere, at de skal spille, til der bliver fløjtet, men jeg kan ikke fortænke mine spillere i ikke at gøre det, for alle kunne se, at bolden var ude,« siger Hjulmand.

»Midtjylland-spillerne stoppede også, og alt var færdigt. Det var voldsomt grotesk.«

 
Selvom det er sagt med et glimt i øjet, så er der virkelig noget signalværdi i den udmelding!
Vis mere

Da bolden blev lagt ind i feltet af Gustav Wikheim, der selv havde driblet den ud over baglinjen, stoppede Emilano Marcondes indlægget med hånden.

»Nogle gange kan man bare se på reaktionerne fra spillerne, om den er ude eller ej. Det var en joke,« siger Marcondes.

»Alle spillere stoppede, og vi var klar til at tage målspark. Derfor tog jeg den med hånden, så vi kunne komme hurtigt i gang. Så han burde jo have dømt straffespark mod mig.«

FC Nordsjælland vågnede efter scoringen og kom tilbage på 2-3, men tættere på kom Farum-klubben ikke.

/ritzau/