FC København løb ind i et sensationelt nederlag på 1-2 mod Vendsyssel FF.

Cheftræner Ståle Solbakkens tropper førte ellers 1-0 ved pausen på Robert Skovs fuldtræffer, men efter pausen fik hjemmeholdet vendt kampen på scoringer af Jon Thorsteinsson og Morten Brander Knudsen.

1. Islandsk vulkan brillerede
Ledelsen i Vendsyssel FF så rigtigt, da de på sidstedagen af sommerens transfervindue valgte at leje den islandske teenager Jon Thorsteinsson i London-klubben Fulham FC. Mod FC København viste han sig fra sin bedste side, da han indenfor et minut midt i første halvleg først havde et skud, der prellede af på oversiden af overliggeren, og dernæst havde et langskud, der gik tæt forbi den ene stolpe. Efter pausen kronede han en stor indsats med scoringen til 1-1 direkte på frispark.

2. Skadet Fischer var savnet
Viktor Fischers betydning for FC Københavner måske større end de fleste tror. Med ham på banen gik cheftræner Ståle Solbakkens tropper til pausen med en føring på 1-0. Imidlertid udgik han med en ankelskade ved anden halvlegs begyndelse. Det gik hårdt ud over FCK's offensive spil, der de sidste 45 minutter fungerede dårligere end sjældent set.

3. Minimal tilskuerinteresse i Vendsyssel
Interessen for Superligaen i den nordlige del af Danmark er minimal. Blot 2.556 tilskuere havde fundet vej til Nord Energi Arena i Hjørring, selvom FC København stillede med et stærkt hold bestående af højt profilerede spillere som Andreas Bjelland, Rasmus Falk og Viktor Fischer. Kravet om at Vendsyssel FF i næste sæson skal have plads til 10.000 tilskuere, hvis de også i næste sæson spiller i Superligaen, virker til at være skudt langt over mål.