Lars Larsen blev allerede i 1980'erne landskendt for at have 'et godt tilbud til dig'. Men den berømte købmand og dynekonges kone gennem 50 år, Kristine Brunsborg, har igennem alle årene ført en anonym tilværelse uden for mediernes søgelys.

Lige indtil nu.

I DR-portrættet 'Sådan blev jeg Lars Larsen', som sendes onsdag aften klokken 20, står Kristine Brunsborg frem for første gang nogensinde og fortæller om, hvordan det er at være gift med Jysk-ejeren, som i dag er et kendt ansigt langt ud over Danmarks grænser. Lars Larsen fortæller selv i programmet, at han i bund og grund ikke bryder sig om at være i rampelyset, men at det følger med i kølvandet på den succes, han har fået med Jysk.

Og det er bestemt ikke noget, 67-årige Kristine Brunsborg misunder sin mand, fortæller hun, da DR-journalist Lillian Gjerulf Kretz spørger, hvordan det er at være gift med et af Danmarks mest kendte mennesker.

»Jeg har haft mest ondt af Lars. For jeg har altid gået et skridt bagved,« siger hun.

Får ikke lov til at gå på pension

Kristine Brunsborg er også selv tilknyttet Jysk, men hvor Lars Larsen er bestyrelsesformand og ejer det verdensomspændende forretningsimperium, er hendes job anderledes jordnært.

Hun har i årevis arbejdet som butiksekspedient i en Jysk-forretning i nærheden af parrets hjem i Sejs ved Silkeborg - og det job er en af årsagerne til, at hun har ønsket at holde lav profil over for offentligheden.

»Når du står og prøver at sælge en dyne, og du kan se på folk, at de tænker, 'hold da op, det er Lars Larsens kone', så er det ikke sjovt,« siger Kristine Brunsborg.

Hun fortæller, at flere kolleger har spurgt undrende, hvorfor hun dog bliver ved med at arbejde, når hun som Lars Larsens kone på ingen måde har brug for at tjene penge.

Men Kristine Brunsborg kan godt lide arbejdet og har ingen planer om at gå på pension, selvom hun ikke længere er på fuld tid. Og spørgsmålet er da også, om hun overhovedet ville få lov til det af 'chefen'.

»Hun får ikke sådan lige lov til at gå på pension. Hun har måske fået lov til at gå lidt ned i tid,« sagde Lars Larsen med et smil i et interview med B.T. for et par måneder siden.

Har en stor del af æren

Siden Lars Larsen i 1979 startede Jysk Sengetøjslager, har der været fuld fart på virksomheden, som bliver ved med at vokse sig større.

Derfor måtte Krtistine Brunsborg tage sig af hjemmet og børnene Jacob og Mette, mens Lars Larsen havde travlt med at åbne nye Jysk-forretninger over hele landet og efterhånden også i udlandet. Og hendes opofrelse er stærkt medvirkende til, at han kunne få den enorme succes, han har fået, lyder det fra Lars Larsen i DR-portrættet. 

»Min kære hustru og elskede har en stor del af æren for, hvad Jysk er i dag. For jeg har turdet mere end i mange andre ægteskaber, fordi jeg ubetinget havde frit lejde. Ellers havde vi ikke siddet her i dag,« siger dynekongen til DR.

Rollefordelingen passede dem begge så godt, at det faktisk var det lidt af en omvæltning for Kristine Brunsborg, da Lars Larsen for nylig trappede lidt ned arbejdsmæssigt og begyndte at være mere hjemme. Især går det hende på, at han ikke er mere aktiv i sin fritid, men foretrækker at ligge i sofaen og se tv.

Til gengæld sætter Kristine Brunsborg stor pris på, at Lars Larsen 'er nede på jorden' - i modsætning til andre berømte danske erhvervsmænd.

»Jeg er glad for, at Lars ikke er en Simon Spies. Det tror jeg, ville være hårdt,« siger hun.

Du kan se meget mere til Kristine Brunsborg og Lars Larsen i 'Sådan blev jeg Lars Larsen' på DR1 i aften klokken 20.