Foto: Thomas Lekfeldt

Min generation har fået nogle flere år at ’lege’ i. Vi er raske og rørige 20 år længere end vores bedsteforældre og det giver os virkeligt nogle unikke muligheder. Vi har en periode af vores liv, efter vi har uddannet os og er begyndt at tjene rigtige voksenpenge, hvor vi også har fritid nok til at nyde dem. Begrebet ’at leve sin anden ungdom’ er blevet stort. Men jeg er ked af at sige det. Det er et bedrag. Den anden ungdom findes ikke. Du er kun ung en gang.

I min virtuelle bekendtskabskreds ser jeg jævnaldrende, både mænd og kvinder, som er trætte af det daglige trummerum, og er alt for fulde af energi til at sidde og krydre røv i villaen i Bagsværd. Når ungerne er store nok, exiter de familien, og nulstiller deres alder for at være unge igen.

Confident handsome.

De har økonomisk overskud og masser af fritid. De træner og afsværger kulhydrater. De er slankere og spændstigere end nogensinde, og med lidt hjælp fra plastikkirurgi eller piller trodser kroppen tyngdekraften og stritter og strutter, så man er i fare for at få prikket øjnene ud.

I weekenderne skal den toptunede krop en tur i byen og beundres, og der tjekkes ind på alle de populære in-steder. De sociale medier får en central rolle, og der opdateres og blogges livligt om, HVOR lidt alder betyder noget. Aldersfornægtelsen flashes trodsigt under hashtags som #hvemsagdegammel og #stadigung, mens der deles billeder af den perfekte krop og det perfekte hvide smil.

Men prøv at høre her, ven, du er IKKE ung. Og dit forstenede botoxansigt gør dig ikke yngre, det får dig bare til at se desperat ud. Stop med at stræbe efter din ungdom, den er forbi!

I ungdommen er vi naive. I ungdommen har vi endnu ikke opbygget erfaring. Vi ved ikke, hvor skrøbeligt livet er, og vi har endnu ikke mærket, hvor stærke vi er, og hvor meget vi mennesker kan stå igennem uden at knække.

Med alderen kommer visdom og styrke. I vores erfarne øjne kan man finde ro og tryghed. Om man vælger, at de øjne skal være omkranset af ’kragetæer’ eller, om huden skal være trukket og strukket helt rynkefri er sådan set ligegyldigt. Det er det indeni, der tæller.

Christina Sederqvist BYLINE

Og det er det, som ’anden ungdomsdyrkerne’ glemmer og negligerer. De løber hæsblæsende efter en ungdomskultur, de ikke helt er i sync med. De prøver krampagtigt at passe ind på de unges domæner, og prøver at tillægge sig en jargon, og skødesløshed, som ikke afslører deres alder. Men for hvad?

Til hvis gavn er det, at du deler photoshoppede bikinibilleder?

For hvis skyld deler du historierne om dit yderst aktive, og ’slet-ikke-i-nærheden-af-klimakterie-skedetørhed-eller-impotens’-agtige, sexliv med din 25-årige flirt?

Hvis mening er det, du er interesseret i, når du insisterer på at dele alle dine juicekure, byture og træningssessioner med omverdenen?

Dem der kender dig, synes det er overfladisk. Og dem der ikke kender dig, de kommer aldrig til det.

Hvorfor er det så vigtigt at fremstå ung? Er det ikke okay at være moden? Min aldersgruppe er på mange måder ligeså identitetssøgende som teenagere. ’Vi er ikke rigtigt voksne, vi er ikke rigtigt børn, vi er både og, og hverken enten eller,’ var der en sang, der lød i min barndom. Måske har vi præ-gamle brug for en ny kasse, vi kan kategorisere os selv i, så vi ikke prøver at passe ind i en kasse, vi er vokset ud af?

Middle-agers! Vi er ikke rigtigt unge, vi er ikke rigtigt gamle, vi er bare os. Vi kan det hele.

Jeg synes, at det er fedt, at vi er fysisk i stand til at stå på skateboard, at løbe, at holde os i form. Hvor er vi heldige, at vi ikke er i nærheden af at være slidt ned.

Christina Sederqvist BYLINE

Jeg synes, at man skal blege, fylde og løfte alt det, man har lyst til.

Men når det bliver akkompagneret at et forjaget blik, en følelse af kun lige at kunne følge med, og når man er et sted, hvor ens erfaringer er værdiløse, så har man mistet grebet om sig selv.

Lad de unge være unge, lad være at konkurrere med dem, på deres præmisser. Vi har levet længere, vores dyrekøbte erfaringer skal ikke skrottes. De skal hyldes.

SMS

Hitter på Facebook