KØB PLUS!

Engelsk organisation roser Brøndbys fans

Det Nye Brøndby og Brøndbys Supports Trust får flotte ord med på vejen for deres arbejde med at skaffe sig indflydelse i Brøndby IF

Spanske aviser kaldte i 2004 Brøndbys fans for 'Helvede i Nord' efter Barcelona havde gæstet et toptændt Brøndby Stadion.

Det var en helt anden tid, men klubbens fans er stadig glødende og høster igen ros. Nu for det lange seje træk for at vinde indflydelse i den skrantende klub via fan-sammenslutningerne Det Nye Brøndby og Brøndbys Supports Trust - der pt. sælger fanaktier for at opnå delvist fan-ejerskab af Brøndby IF.

- Det, vi har bemærket og følger med stor interesse, er den store tålmodighed, der er lagt for dagen, siger Kevin Rye, talsmand for fanorganisationen Supporters Direct - en engelsk paraplyorganisation støttet af den engelske regering og fodboldforbund til at hjælpe fans med at opnå indflydelse og involvering i deres favoritklubber - til sporten.dk.

Supporters Direct har blandt andet hjulpet fans over hele kloden med at overtage og genopbygge konkursramte klubber. Alene i England har mere end 20 klubber fået en hjælpende hånd, og Supports Direct tog for nylig spørgsmålet om øget faninvolvering i de europæisk klubber op i EU-sammenhæng. Blandt andet med reference til processen i Brøndby.

- Vi lærer af alle de fangrupper, vi samarbejder med, men det, der virkelig skiller sig, ud er det stædige arbejde, som Det Nye Brøndby og Brøndbys Supporters Trust har udvist. De har taget de rigtige skridt i forhold til at få opbygget et renommé og komme i kontakt med de rette mennesker i klubben og andre steder, og samtidig hele tiden holdt fast i, at det her er en fælles fanmission for at åbne Brøndby IF, siger Kevin Rye.