Skibsrederne vil ikke betale kompensation til ansatte på kursus. Knaster trækker ny overenskomst for navigatører og maskinmestre i langdrag.

Omkring 3000 maskinmestre og navigatører i den danske handelsflåde har endnu ikke fået ny overenskomst. Den skulle ellers være trådt i kraft den 1. april.

En af de helt store knaster er, at skibsrederne ikke vil kompensere for de ansattes kursusdage, fordi det er for dyrt. Formanden for Søfartens Ledere, Jens Fage-Pedersen, siger, at det først kom frem efter, at forhandlingerne var afsluttet med forlig i midten af maj.

- Vi troede, at vi havde fået en aftale med skibsrederne om, at hvis man var på kursus, optjente man fridage som om, man var ude at sejle. Men det viste sig, at det havde vi ikke. Det var for dyrt for skibsrederne, siger Jens Fage-Pedersen til Ritzau.

Derfor ville bestyrelserne i Søfartens Ledere og Maskinmestrenes Forening ikke godkende det resultat, der var forhandlet på plads med Danmarks Rederiforening. Rederiforeningen har nu fremsat et kompromisforslag.

/ritzau/