Mudderkastningen i valgkampen har de seneste dage nået nye højdepunkter, efter et LO-finansieret tidsskrift har gravet gamle nazi-beskyldninger mod Dansk Folkeparti frem af mølposen.

Det er det LO-finansierede ungdomsblad TJECK, der beskylder DF-topfolk for nazi-forbindelser. Tidsskriftet er de seneste dage blevet uddelt på cafeer og gymnasier.

Pia Kjærsgaards spindoctor Søren Espersen bliver her beskyldt for at være B-medlem af det danske naziparti.

Beskyldningerne bliver præsenteret som »en afsløring«, men der er i virkeligheden tale om velkendte beskyldninger fra nazi-eksperten Frede Farmand, som en række dagblade har kendt til i årevis.

Således undersøgte B.T. allerede sagen i 1997, men måtte konstatere, at der ikke var nogen holdbar dokumentation for, at Søren Espersen har været medlem af nazipartiet.

Søren Espersen har alene stået på adresselisten som modtager af materiale fra naziforlaget Nordland, efter at Espersen som journalist havde beskrevet nazimiljøet.

Espersen er kendt for at være en mand med yderliggående nationalistiske synspunkter, men beskyldningerne om en nazi-tilknytning harmonerer meget dårligt med Espersens private forhold: Søren Espersen har - og har længe haft - en kone af jødisk afstamning. Espersen beskriver selv beskyldningerne som »absurde og løgnagtige«.

TJECK påstår også, at Pia Kjærsgaard i det skjulte har været medlem af den yderliggående Den Danske Forening i ti år. Men også det afvises: »Jeg er ikke og har aldrig været medlem af Den Danske Forening. Jeg forventede, at valgkampen ville blive beskidt. Nu er Socialdemokratiet åbenbart blevet desperate, fordi vi stjæler nogle af deres stemmer.

Det næste bliver vel, at jeg skal svare på, om jeg stadig banker min mand. Det er jo grotesk,« siger Pia Kjærsgaard, der afviser at anlægge sag mod bladet.

»Det vil være at hæve historien alt for højt op at tage sagen alvorligt,« siger partiformanden. Derimod har DF-folketingskandidat og »ideolog« Søren Krarup et større problem, fordi han har deltaget i møder i Den Danske Forening, hvor nazister har fungeret som vagtværn:

»Det er en gammel sag, som enhver ved er helt forkert. Jeg blev kørt til mødet af en ung mand, som jeg ikke kendte.

Men jeg lagde da mærke til hans påklædning og støvler og sagde til foreningens formand Ole Hasselbalch, at den unge mand var dumt klædt på, fordi det kunne ligne en uniform. Men det er løgn, at jeg er blevet beskyttet af nazister,« siger Søren Krarup, der heller ikke vil anlægge sag mod bladet:

»Jeg gider ikke tage den slags løgne højtideligt - for hvis man rører ved lort, så kommer man til at lugte af lort,« slutter Søren Krarup.