Frygten for et kollaps i boligpriserne og ønsket om at stryge gevinsten har medført en voldsom stigning i antallet af boliger til salg i Storkøbenhavn.

På landsplan er antallet af boliger til salg steget 41 pct. på knapt et halvt år, skriver dagbladet Børsen. Ifølge en ny opgørelse foretaget af lektor Jacob Fage-Pedersen fra DTU er udbudet af boliger alene i Københavns Amt steget hele 240 pct. i år.

Flere ejendomsmæglere bekræfter over for dagbladet Børsen, at boligmarkedet er inde i en helt afgørende fase i storbyen. I dag kommer der helt nye toner fra selv de mest optimistiske mæglere.

- For mit vedkommende er antallet af boliger til salg steget 300 pct. i år. Og ja, det er helt vildt, siger Peter Norvig fra Nybolig, som er en af de største ejendomsmæglere i hovedstaden.

Tallet er renset fra projektsalg af nyopførte lejligheder, der ellers kan give voldsomme stigninger.

- Lige nu har jeg 600 projektemner til salg. siger Peter Norvig.

Har du problemer med at komme af med dem?

- Ja - ja, jeg kan jo ligeså godt være ærlig. Helt generelt er priserne alt for høje i København, derfor ser vi de her justeringer i udbudspriserne. Og derfor må vi fortælle sælgerne, at den pris vi satte i januar, den holder simpelthen ikke, siger han til Børsen.