Det skal være dyrere at købe mættet fedt, for at øge danskernes sundhed. Uigennemtænkt mener Landbrugsraadet, der mener, at det vil ramme de ældre.

Der er både torne og roser i regeringens skatteudspil, mener Landbrugsraadet. Blandt roserne er den lavere indkomstskat, mens de øgede energiafgifter er en torn, som erhvervslivet kan stikke sig på.

Landbrugsraadet mener, at udspillet overordnet vil styrke konkurrenceevnen.

- Et par af de værste fejlskud er blevet pillet ud af Skattekommissionens arbejde, men nye er desværre kommet til. Det er ikke godt nok - ikke mindst i lyset af den alvorlige økonomiske situation vi befinder os i. Der er ikke råd til eksperimenter eller nationale løsninger, siger Peter Gæmelke, Landbrugsraadets præsident.

Her peger Gæmelke blandt andet på, at stigende afgift på mættet fedt er ærgerlig og uigennemtænkt.

- Det vil føre til en betydeligt øget grænsehandel og dermed også koste danske arbejdspladser, og den vil ramme børnefamilier og de 300-400.000 småtspisende - særligt ældre - der har brug for energirig kost, mener Gæmelke.

Blandt tornene er også den forhøjede elafgift og den øgede afgift på procesenergi, som, Landbrugsraadet mener, vil belaste dansk erhvervsliv ensidigt. Og det vil koste arbejdspladser, lyder dommen fra rådet.

Samtidig fremhæver Gæmelke, at det er meget positivt, at regeringen får gjort skattereformen til en del af en helt nødvendig vækststrategi ved at underfinansiere den.

/ritzau/