KØB PLUS!

Dansk Tour-helt tilgiver ikke Lance

En åbenhjertig snak med Oprah Winfrey får ikke Michael Mørkøv til at tilgive Lance Armstrong for sit årelange og kyniske spil på cyklingens mørke side

Detaljerne fra Lance Armstrongs interview med Oprah Winfrey, der blev optaget natten til tirsdag, lækker nu ud i offentligheden.

Det står fast, at Lance Armstrong kommer med en form for indrømmelse af at have taget doping. Et dopingmisbrug, der begyndte allerede før han fik konstateret kræft, og som senere hjalp ham til at vinde Tour de France syv gange i træk.

Men en åbenhjertig snak med amerikansk tv's tilgivende moderfigur, talkshow-værten Oprah Winfrey, er ikke nok til at få syndsforladelse fra en af dansk cykelsports største aktive navne. Michael Mørkøv, der blev en vakseægte dansk Tour de France-darling, da han i sommer kørte i den prikkede bjergtrøje, tilgiver ikke Lance Armstrong.

- Det er ikke nok til at tilgive ham. Jeg synes ikke, at man på nogen måder kan tilgive nogen, der har snydt og bedraget på den måde. Men på en måde er det fint, at det kommer frem for at få lagt en dæmper på hele den sag, som er belastende for alle os, der dyrker cykelsport i dag, siger Team Saxo-Tinkoff-rytteren.

Ifølge Michael Mørkøv er det heller ikke nogen synderlig formildende omstændighed, hvis Lance Armstrong som et led i en handel med de amerikanske antidoping-myndigheder fortæller alt, hvad han ved.

- Jeg synes selvfølgelig, det ville være rart, hvis der blev ryddet op. Specielt hvis det er noget, der er gavnligt for sporten i dag. Men personligt tror jeg, at sporten er på et helt andet niveau, end den var for 5-10 år siden, lyder det fra Bjarne Riis' danske Tour de France-helt fra sidste sommer.

- Derfor så er alle de sager, og alt det med Armstrong, enormt belastende for os, der cykler i dag. Når folk tænker på cykling i øjeblikket, så tænker de mest på doping, og det har udelukkende noget at gøre med Armstrong-sagen, og ikke os, der cykler i dag, lyder det.

Selv er han på vej på træningslejr med resten af Team Saxo-Tinkoff, og han har ikke tænkt sig at se interviewet, når det bliver sendt natten til fredag dansk tid.

- Jeg skal ikke se interviewet. Det er jeg ligeglad med, det interesserer mig ikke så meget. Jeg fokuserer på min egen sport og på det, jeg kan gøre bedre. Selvfølgelig interesserer det mig, at han tilstår, at han har taget doping, men det er ikke noget, jeg har lyst til at skulle sidde og se, forklarer Michael Mørkøv.

Efter træningslejren på Gran Canaria med Team Saxo-Tinkoff skal Michael Mørkøv sidst i januar køre seksdagesløb i København. Her danner han par med den olympiske guldvinder, Lasse Norman Hansen.

Læs også: