Erik Sviatchenko kan være tabt for FC Midtjylland – allerede denne sommer.

I hvert fald tygger forsvarsstyrmanden på en henvendelse fra den tyrkiske storklub Trabzonspor.

»Det er korrekt, at Trabzonspor er interesserede i Erik. Det er noget, vi kigger på, uden at vi overhovedet er tæt på en afklaring,« fortæller Sviatchenkos agent, Allan Bak, til B.T, hvilket man kan høre mere om i denne uges udgave af podcasten 'Transfervinduet' (hør afsnittet nederst i artiklen).

Den 27-årige tidligere landsholdsspiller vendte hjem til FC Midtjylland for halvlandet år siden og var med at vinde DM-guld med klubben i både 2015 og i 2018.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Han har tidligere udtrykt ønske om at prøve et nyt ophold på en større adresse i udlandet. Fra januar 2016 og to år frem spillede Sviatchenko i skotske Celtic med fin succes.

For to år siden var Sviatchenko jagtet af både FC København og flere udenlandske klubber, blandt andet Besiktas.

Men Sviatchenko valgte at smutte hjem til barndomsklubben i januar 2018 for at få karrieren på ret køl efter en skade og en tur ud i kulden i det skotske.

Efter et dansk mesterskab og en sølvmedalje er det nu en anden stor tyrkisk klub, som har meldt sig på banen: nemlig de seksdobbelte tyrkiske mestre fra Trabzonspor.

Den tyrkiske klub har gode erfaringer med at hente forstærkninger til forsvaret i FC Midtjylland.

I januar 2018 købte klubben tjekkiske Filip Novak i den midtjyske klub.

Erik Sviatchenko, som har kontrakt med FC Midtjylland frem til sommeren 2022, har før nævnt, at han satser på et nyt udlandseventyr, inden karrieren er omme.

Om det så bliver Trabzonspor i denne omgang, vil tiden vise. Sviatchenko henviser til sin agent i forhold til en kommentar til tyrkernes interesse.