FC Midtjyllands André Rømer får det røde kort af dommer Dennis Mogensen i Superligakampen mod FC Nordsjælland mandag d. 7 marts 2016 på Farum Park. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016)
FC Midtjyllands André Rømer får det røde kort af dommer Dennis Mogensen i Superligakampen mod FC Nordsjælland mandag d. 7 marts 2016 på Farum Park. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016) Foto: Liselotte Sabroe

André Rømer stjal hovedrollen med et tåbeligt rødt kort i FC Midtlands 1-2-nederlag til FC Nordsjælland.

Er der én spiller, der illustrerer, hvad de danske mestre fra FC Midtjyllland går igennem i øjeblikket, kan det kun være André Rømer.

Sensationen mod Manchester United i Europa League udeblev efter en 5-1-øretæve på Old Trafford, hvor Rømer rent ud sagt blev drevet rundt i manegen af United-stjernen Memphis Depay og endda endte med at blive udvist.

 

Undskyld sagde han efter kampen. Tårene pressede sig på. 22-årige Rømer var blevet sat på sin hårdeste prøve som professionel fodboldspiller.

Mandag var han selv skyld i, at den fortsatte, da han blev udvist efter en voldsom tofods-tackling på FC Nordsjællands Martin Vingaard. Det røde kort ændrede komplet kampen for FC Midtjylland, der endte med at tabe 1-2 efter at have været foran. Træner Jess Thorup var ikke begejstret.

»Jeg ryger i første omgang op, fordi jeg synes, det er Kadlec, der skal have et frispark, så jeg når faktisk ikke at se, at André kommer glidende. Jeg kan sgu ikke vurdere den, men jeg hører, at han giver dommeren muligheden for at dømme den, og gør han det, så er det for mig utilgiveligt.«

 

»Èn ting er at lave et rødt kort, hvis der er nogen, der er ved at komme alene med målmanden, så kan man sige, man tager den for holdet, men det her er en fuldstændig ufarlig situation.«

Han havde en uheldig kamp mod United, og nu får han rødt igen. Lægger der en opgave for dig i forhold til det mentale?

»Ja, det kan du godt sige. Jeg synes egentlig, vi fik vendt situationen fra United rigtig godt. André stillede sig selv op og sagde, det var en lektion, og at han skulle øve sig på nogle ting. Jeg synes, han rejste sig fint efterfølgende, men inden jeg hagler ham helt ned, er jeg nødt til at se situationen igen. Men hvis det er rigtigt dømt, sætter han sig udover holdet, og det kan vi ikke være tilfredse med,« siger Thorup.

FCM

Rømer tog for anden gang på to uge den hårde tur ud til pressen for at stå skoleret. Men han lagde sig fladt ned. Igen.

»Det var ikke hensigten, at tacklingen skulle blive, som den gjorde. Jeg føler ikke, den er slem i situationen, men efter at have set den igen kan jeg ikke argumentere mod det,« siger han og forstår, hvorfor træner Thorup mener, at han satte sig selv over holdet.

Viborg FF

»Det har han helt ret i. Jeg skylder holdkammeraterne en undskyldning, men jeg valgte ikke at rejse mig op i omklædningsrummet, fordi jeg tænkte, at den sidste, de gad at høre på, var mig. Det må jeg gemme til et mere passende tidspunkt.«

Er det den hårdeste tid, du er igennem lige nu som fodboldspiller?

»Ja, det har egentlig kørt okay for mig som senior. Der gik noget tid, inden jeg kom ind omkring holdet. Siden da er spilletiden trappet stille og roligt op. Men det er min første rigtige nedtur. Nu er det, jeg skal vise, hvad jeg er lavet af. Hvordan jeg rejser mig nu, synes jeg, er, hvad der vil definere mig som fodboldspiller,« lyder det ærligt fra Rømer.

FCN-FCM

Men han er ikke den eneste, der skal rejse sig efter nederlaget til Nordsjælland. Midtjyllands forår er startet forfærdeligt med kun ét point i de tre første kampe. Mesterskabskampen har Thorup selv meldt sig ud af.

De midtjyske panderynker kan trygt fortsætte med at blive dybere efter mandagens nederlag.

FCM

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.