Det anerkendte amerikanske rejsemagasin Condé Nast Traveler har kåret verdens smukkeste lokaliteter. Her kan du se de 10 steder, der topper listen.

1. Kappadokien er et gammelt vulkansk område, der er kendt for de særprægede bjergformationer, som vulkanudbruddene i sin tid skabte. Her er huse og hele landsbyer blevet hugget ind i klipperne. Landskaberne i Kappadokien er særdeles smukke i sig selv, og når himlen tilmed er fyldt med farverige luftballoner, er synet fantastisk.

2. Et af klodens mest særprægede landskaber finder man i det sydvestlige hjørne af Bolivia. Her i 3650 meters højde ligger nemlig Salar de Uyuni, der er verdens største saltslette og halvanden gang større end Sjælland. Omkring halvdelen af året er sletten helt tør, og så breder den gigantiske hvide saltslette sig i alle retninger – et formidabelt syn. Salar de Uyuni menes at rumme 10 mia. ton salt, hvoraf der udvindes knap 25.000 ton om året.

3. I det nordvestlige Vietnam finder man forunderlige Mù Cang Chái i provinsen Yen Bai. Det er et bjergrigt landbrugsområde, der ikke mindst er kendt for sine talrige rismarker. De ligger sirligt skråt over hinanden på de stejle bjergskråninger. Disse såkaldte risterrasser skaber nogle af de mest imponerende syn i hele Vietnam. Ofte kan man se de lokale arbejde i rismarkerne iført deres karakteristiske hvide hatte.

4. Dele af Algarve-kysten i det sydlige Portugal er præget af dejlige strande samt en række forunderlige grotter, hvoraf flere kun kan nås i båd. Den måske flotteste af dem alle er Benagil-grotten. Kombinationen af det grønne vand, de grågyldne klippevægge samt den blå himmel i hullet øverst i grotten gør et besøg til noget ganske særligt.

5. Island er spækket med vulkaner og gletsjere, men få er så kendte som Snæfellsjökull.Jules Verne lod i sin tid sin verdensberømte roman ’Rejsen til jordens indre’ begynde netop her. Snæfellsjökull er et 1.446 meter højt bjerg helt mod vest i Island på Snæfellsnes-halvøen. Bjergets øverste del med is, huler og vulkanske landskaber er unikt, og her er der blandt andet optaget scener til filmen ’Batman Begins’.

Foto: Christian Ronnel Martinez
Vis mere

6. I Filippinernes enorme øhav ligger øen Palawan i det sydvestlige hjørne. Omkring øen liggerlagunerkendetegnet ved høje grønklædte limstensbjerge, der rejser sig op af vandet. Det er en afgrundene til, at Condé Nast Travellers læsere tidligere har kåret Palawan til ’klodens dejligste ø’.

7. En af de mest forunderlige byer på denne jord er norditalienske Venedig. Kanalbyen har ikke sit lige, og det er en fantastisk oplevelse både at gå og sejle rundt her. De klassiske gamle bygninger sammenholdt med broerne, kanalerne og de mange mindre fartøjer skaber en enestående atmosfære. Flotte syn er der også masser af – som her den berømte Rialto-bro.

8. Byen Ashikaga i Kanto-regionen i det nordlige Japaner kendt for sin park med en enorm blomsterpragt. Her finder man et utal af farvestrålende planter, som i sommerhalvåret skaber de flotteste scenarier. For eksempel rummer parken over 5.000 azaleaer. Ashikaga Blomsterpark er bedst kendt for sine over 350 blåregn, der er et enestående syn når de blomstrer et par uger hvert forår.

9. Bjergkæden Brecon Beacons i det sydlige Wales er kendt for sin flotte og barske natur. Derfor er det ikke nogen overraskelse, at myndighederne har oprettet en nationalpark her. Parken er præget af grønklædte bjerge, hvoraf Pen y Fan med sine 886 meter er det højeste. Dertil kommer mindre blødt bølgende bakker, idylliske vandfald, bjergsøer samt middelalderborge.

10. På det lokalesprog betyder ’namib’ umådelig. Og det er en ganske rammende betegnelse for ørkenen i det sydvestlige hjørne af Namibia i det sydlige Afrika. Ørkenen er med sin godt 50.000 kvadratkilometer større end Danmark.Sandklitterne kan blive over 300 meter høje, og er dermed de højeste i verden. Med en alder på mindst 80 mio. regnes Namib-ørkenen for at være verdens ældste.