Vi skal have et godt samarbejde med USA med Trump som præsident, siger DF's formand Kristian Thulesen Dahl.

København. Danmark skal sikre et godt samarbejde med USA, hvor amerikanerne har valgt Republikanernes kandidat, Donald Trump til præsident.

Det siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, i sit ugebrev.

- Så har USA stemt. De amerikanske vælgere har talt, og de har valgt, at Donald Trump skal være landets præsident de næste fire år. Vi skal i Danmark respektere amerikanernes valg, siger Kristian Thulesen Dahl.

- Så tillykke med valget. Nu skal Danmark sørge for et fortsat godt samarbejde med USA. En af Danmarks absolut vigtigste allierede. Vi har brug for et stærkt og aktivt USA til at stække diktatorer og slyngelstater i verden.

Kristian Thulesen Dahl peger på en "lang og opslidende valgkamp".

USA's valgkamp har også præget danske medier. Specielt i slutspurten har medierne næsten dækket præsidentvalget tættere end et dansk folketingsvalg, mener DF's formand.

- Og når man har set antallet af danske journalister, der har dækket valget fra USA, har man været i tvivl om, hvorvidt der har været journalister tilbage her i landet, siger Kristian Thulesen Dahl.

- Måske det også var årsagen til, at public service mastodonten Danmarks Radio ikke kunne afse ressourcer til at dække de forhandlinger om næste års finanslov, som fandt sted på Christiansborg i weekenden?

På Facebook angriber han "meningsdannere fra eliten" for at fejltolke valgresultatet.

- En kæmpe begmand til næsten alle meningsdannere.

- Til den elite, som også Hillary Clinton er en del af. Valget følger efter brexit i Storbritannien. Det valg kom også bag på alle de toneangivende, siger DF's formand.

Han mener, at amerikanerne har regeret mod globaliseringens negative sider.

- At nationalstaten får mindre og mindre betydning. At man ikke kontrollerer indvandringen. At uligheden vokser dramatisk, siger Kristian Thulesen Dahl.

/ritzau/