Da Mette Frederiksen søndag lagde et umiddelbart uskyldigt billede på Instagram, gik der ikke længe før det væltede ind med kritiske kommentarer. 

Billedet viste Mette F. skære løg på det samme spækbræt, som hun brugte til at skære og opbevare rå kylling på. Flere sætter i kommentarfeltet spørgsmålstegn ved statsministerens fødevarehygiejne, men nu kommer styrelse hende til undsætning.

Tidligere mandag forsvarede Mette F. ellers selv sin madlavning i en Instagram story. 

»Selvfølgelig skulle løg og kylling i en gryde og varmes tilstrækkeligt op,« skrev hun, og den forklaring bliver nu bakket op af Fødevarestyrelsen.

»Hvis både løg og kyllingekød fra samme skærebræt bliver varmebehandlet, er der ikke noget problem,« forklarer styrelsen i et skriftligt svar til B.T.

Hvis man som restauratør har været usikker på, om man kan gøre som Mette Frederiksen, kan man ifølge styrelsen tage det helt roligt.

 »Fødevarestyrelsen ville da heller ikke give en sur smiley, hvis vi så det samme på en restaurant,« skriver man.

Udover spørgsmålene om fødevaresikkerhed blev flere brugere stødt over hendes valg af værktøj.

På det oprindelige billede mener flere nemlig, at den kniv, som Mette Frederiksen anvender, ser en anelse sløv ud.

»Er det en smørekniv? Held og lykke på tønden. Jord og kylling er en skør kombination,« skriver en bruger blandt andet.

Men også det rygte får hun manet til jorden i sin opfølgende story.

Her tydeliggøres det nemlig, at der altså er tale om en køkkenkniv, som hun har brugt til sit snittearbejde.

Der er nemlig tale om en kødkniv fra firmaet Mauviel 1830. Ifølge B.T.s research kan kniven købes fra 200 kroner og opefter.

Lyt til det seneste afsnit af B.T.s politiske podcast 'Slottet og Sumpen' her: