Danskerne er i stigende grad ved at blive delt i et A- og et B-hold, når det gælder sundhed. SF vil have minister i samråd efter nye tal om sundhedsforsikringer

Hr. og fru Danmark er ikke længere på samme hold, når det gælder sundhed. Hr. Danmark er på A-holdet med en privat sundhedsforsikring, mens fru Danmark på B-holdet må vente på offentlig behandling. Sådan lyder det fra SF, efter at nye tal fra Ugebrevet Mandag Morgen viser, at 1,7 millioner danskere har en privat sundhedsforsikring, der giver ret til gratis behandling på privathospitaler.

Det er langt flere, end man hidtil har troet, og derfor vil SF's sundhedsordfører Jonas Dahl nu kalde sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) i samråd for at få svar på, hvad han vil gøre for at undgå ulige adgang til sundhedsydelserne i dag.

- Vi skal have klarhed over, hvad den voldsomme vækst i sundhedsforsikringer betyder. Halvdelen af landets befolkning står uden forsikring, og det skaber en voldsom ulighed. Det er uacceptabelt, siger Jonas Dahl.

SF foreslår, at man dropper skattefradraget for sundhedsforsikringerne og fordobler investeringerne i nye offentlige sygehuse til i alt 80 milliarder kroner. Det vil skabe et offentligt sundhedsvæsen i international klasse og dermed overflødiggøre de private forsikringer, mener partiet.

/ritzau/