Kulturminister Uffe Elbæk mener ikke, at han har tilbageholdt oplysninger, selv om han først på samrådet tirsdag løftede sløret for, at han var blevet advaret mod at holde endnu et arrangement på gøglerskolen, skriver han på Facebook.
Kulturminister Uffe Elbæk mener ikke, at han har tilbageholdt oplysninger, selv om han først på samrådet tirsdag løftede sløret for, at han var blevet advaret mod at holde endnu et arrangement på gøglerskolen, skriver han på Facebook. Foto: Jens Nørgaard Larsen

Kulturminister Uffe Elbæk (R) afviser at have skiftet forklaring i sagen om hans favorisering af på gølgerskolen Akademiet for Utæmmet Kreativitet, AFUK, hvor kulturministerens mand er ansat.

- Det fremstår i medierne, som om jeg ændrer forklaring, når virkeligheden er, at jeg svarer på to helt forskellige spørgsmål. Der er altså ikke tale om, at jeg har ignoreret mine embedsmænds råd - tværtimod, skriver Uffe Elbæk på Facebook.

Før tirsdagens fire timer lange samråd om sagen havde Uffe Elbæk nægtet, at han var blevet advaret om afholdelsen af arrangementer på AFUK. Men under samrådet løftede ministeren sløret for, at han i forbindelse med et sjette af en række arrangementer var blevet advaret af en embedsmand imod at afholde det på gølgerskolen.

Det fik tirsdag kulturordfører for Venstre, Michael Aastrup Jensen, til at indbringe sagen for Rigsrevisionen.

- Ministeren har jo undsagt sig selv og skiftet holdning i forhold til, om han var blevet advaret eller ej af embedsmænd om at holde arrangementer på AFUK, ved at han nu siger, at han var blevet advaret. Vi vil derfor bede statsrevisorerne om at indbringe sagen for Rigsrevisionen, så der kan blive startet en sag centreret omkring de fem arrangementer ude på AFUK, sagde Michael Aastrup Jensen.

Kulturministeren holder imidlertid fast i, at der ikke er tale om, at han hverken har skiftet holdning eller ignoreret råd fra sine embedsmænd, tværtimod, skriver han på Facebook.

- På samrådet blev jeg spurgt om, hvad baggrunden var for at lægge et Kultur på kanten-arrangement på Filmskolen her i november. Og jeg forklarede, som sandt er, at jeg og en embedsmand i slutningen af september diskuterede, om det var klogt fortsat at holde Kultur på kanten på AFUK. Det var vi enige om, at det ikke var, skriver Uffe Elbæk på sin Facebook-profil.

Efterfølgende besluttede kulturministeren at lægge sit sjette arrangement på Filmskolen. Men det viser ifølge ministeren netop, at han lyttede til sin embedsmand, da han først blev advaret.

Tilbageholdelsen af oplysningen om, at han tog imod råd fra sine embedsmænd, kan ifølge flere politiske kommentatorer blive skæbnesvanger for Uffe Elbæks ministerpost.

- Lige nu er både Vestager og Thorning begge så forbitrede efter det, der er sket i dag, så han risikerer en fyreseddel allerede i denne uge. Han har ikke fortalt nogen, at han har fået rådgivning i retning. Det har han benægtet, men han kommer så frem med det i 11. time, siger Qvortrup til TV2 News.

Det har onsdag morgen ikke været muligt at få en kommentar fra kulturminister Uffe Elbæk (R).

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.