Det lyder næsten for godt til at være sandt, og det er det også, når hjemmesiden Orango TV lover et hav af tv-kanaler til kun 35 euro om måneden.

Du kan se alt fra Danmarks Radio og TV2 til Eurosport, 6eren og Kanal 4 og 5. Faktisk kan du se mere end 200 kanaler for et lille beløb på omkring 250 kroner om måneden på orangotv.com. Det viser store bannerreklamer på Facebook. Men nu advarer de danske tv-selskaber forbrugerne om at gå i den fristende fælde.

»Det er pirateri, og det er ulovligt. De kanaler, som de udbyder, har de ikke rettighederne til at sende. Det svarer til, at du køber hælervarer. De går i bund og grund og og stjæler noget, og så sælger de det til halv pris,« siger Lars Underbjerg, repræsentant for en lang række tv-selskaber som TV2 og Canal Digital og sikkerhedschef i STOP: Nordic Content Protection, som bekæmper pirateri på tv-markedet.

Hjemmesiden ser utrolig professionel og lovlig ud og har derfor medført en lang række af henvendelser fra brugere, der er i tvivl om hjemmesidens lovlighed.

»Der er mange, der ringer ind og spørger os, om den er lovlig, og det er den ikke. Man kan sige, at for at man er en lovlig tjeneste, så skal man betale for det indhold, som man sælger, og hvis man ikke betaler, så er man en pirattjeneste,« siger Maria Fredslund i RettighedsAlliancen, der repræsenterer 85.000 rettighedsindehavere.

BT erfarer, at tjenesten er anmeldt til politiet. Men det vil Lars Underbjerg ikke kommentere. Blot at de har 'dem i kikkerten.'

Problemet er, at tv-selskaber og kunstnere ikke får betaling via sitet, fordi sitet ikke har rettigheder til materialet. Men du kan også løbe en risiko som forbruger ved at benytte den ulovlige tjeneste.

»Du kan risikere, at dine kreditkortoplysninger bliver misbrugt af den her tjeneste, eftersom det ikke er en legal tjeneste. Og hvis man ikke ved, hvem de er, så kan man risikere misbrug, og det er rent generelt for denne her slags piratudbydere, som vi ser mange af,« siger Lars Underbjerg.

Og der er eksempler på misbrug. På Trustpilot.dk, hvor brugere anmelder virksomheder, skriver flere, at Orango TV bliver ved med at trække det månedlige beløb fra deres konto, selvom de har afmeldt abonnementet.

Det er uklart, hvem der står bag virksomheden, men de svarer på dansk på mail, og de har et site på dansk og udbyder en række danske kanaler. Deres hjemmeside har domæne i Riga. BT har sendt en mail til hjemmesiden, men de har endnu ikke kommenteret på, om deres site er ulovligt.

BT har været i kontakt med DRs jurachef Peter Skov for at få en kommentar til Orango TVs metoder:

»Der er tale om en ulovlig udenlandsk pirattjeneste, som er registreret på Gibraltar. Copydan, som er den organisation herhjemme som clearer rettighederne til videredistribution, har ikke nogen aftale med sitet. Orango TV har med andre ord ikke rettigheder til at distribuere vores indhold og formentlig heller ikke hverken TV 2s, TV3s eller andre af de mange dansksprogede tv-kanaler. Og det største problem i den sammenhæng er selvfølgelig, at rettighedshavere dvs. skuespillere, instruktører, musikere m.fl. bliver snydt for den betaling, som de er berettiget til. Det forhold bør man efter min mening være opmærksom på som forbruger,« skriver Peter Skov i en skriftlig kommentar.

Han erkender samtidig, at det er en stor udfordring med udbydere som Orango TV

»Helt generelt er udfordringen med disse tv-pirater dog, at de er meget svære at komme til livs. Dels er det omkostningstungt at føre sager mod dem i udlandet. Dels opstår de ofte under nye navne igen meget hurtigt. Men det er naturligvis noget vi holder øje med i branchen.«

Har du selv haft oplevelser med Orangotv.com, så skriv en mail til BT på 1929@bt.dk.