En række SF-lokalformænd efterlyser, at Villy Søvndal sætter sig igennem i regeringssamarbejdet. De reagerer, efter at Søvndal har ændret holdning til brug af tortur-information.

SF bliver gang på gang trynet i regeringssamarbejdet med Socialdemokraterne og De Radikale, og derfor må partiformand Villy Søvndal nu sætte sig igennem. Sådan lyder opråbet fra en stribe af SFs lokalformænd.

- Der er ikke nogen tvivl om, at SF er klemt i regeringen, hvor både De Radikale og Socialdemokraterne trækker kraftigt til højre. Det er SF, der i en række situationer har givet efter, og det kan ikke holde i længden. SF skal sætte hælene mere i, end det sker i dag, siger formand for SF-Bispebjerg Hans Daugaard.

SYNES DU, AT SØVNDAL SKAL SÆTTE HÆLENE I OVERFOR S OG R? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN

Lokalformændenes klare melding falder, efter at Villy Søvndal søndag i sin egenskab af udenrigsminister først bekendtgjorde, at oplysninger fremkommet ved hjælp af tortur i andre lande ikke længere må bruges i Danmark - for derefter samme aften at trække i land i en fælles pressemeddelelse med Socialdemokraternes justitsminister, Morten Bødskov.

- Hvis der inden for de kommende måneder kommer yderligere fem eksempler på, at vi ikke siger, hvad vi mener, så er jeg klar på at anbefale, at vi trækker os ud af regeringen. Men hvis det seneste eksempel får os til at krybe i flyverskjul, så er det jo lige så galt, for så er der jo heller ingen, der opdager, hvad SF mener, siger formand for SF-Østerbro Hanne Melnik.

SFs vælgeropbakning er på få år faldet fra i omegnen af 20 procent til cirka seks procent.

Fortsætter SRSF-regeringen med at gennemføre borgerlige reformer, der går ud over de svageste i samfundet, bør SF overveje at forlade regeringen, mener partiets lokalformand i Oddsherred, Arne Mikkelsen.

- Det kommende halve år må vise, om SF får tilstrækkelig indflydelse på regeringens politik, siger han.

SFs politiske ordfører Jesper Petersen afviser dog, at SF bliver trynet.

- Det er et grundvilkår, når man er i regering, at der med kompromisser og fælles løsninger følger et mindre spillerum for solomeldinger. Til gengæld får man større indflydelse på den førte politik, siger Jesper Petersen.

Greves SF-formand, Bitten Sørensen, forudser et ’livligt’ landsmøde i april: ’Inderst inde kunne jeg tænke mig, at vi også var lidt mere tydelige. Sådan tror jeg, de fleste af os har det.’

Synes du, at Villy Søvndal og SF får gennemført for lidt af deres politik i Thorning-regeringen? Skal SF stå mere fast på deres standpunkter?

Deltag i debatten under artiklen. De bedste indlæg bliver bragt i B.T. onsdag