Lørdag aften døde folketingsmedlemmet Anders Mølgaard Jensen kun 42 år gammel. Otte dage inden giftede han sig på sygelejet med sin elskede Birgitte. Anders Mølgaard sad i Folketinget for Venstre i 10 år og var indtil sin død partiets uddannelsespolitiske ordfører.

For tre og et halvt år siden fik han konstateret tyktarmskræft. Men han blev opereret og kunne vende tilbage til sit elskede Folketing efter kun fem uger i sygesengen.

Men i efteråret 1999 vendte kræften tilbage. Den havde nu bredt sig til højre lunge, som han efterfølgende fik fjernet.

Efter den omgang med både strålebehandling og kemoterapi måtte han sygemeldes fra det politiske arbejde i fem måneder.

Da han vendte tilbage fik han mindre end et år, før kræften igen kom buldrende, og denne gang kunne hans ukuelige livslyst og energi ikke hamle op med sygdommen.

Historien om Anders Mølgaards møde med den kvinde, der skulle blive hans kone, er en solstrålehistorie, om kærlighed ved første blik, der desværre ikke kunne følges op med en happy end.

For omkring tre kvart år siden så den populære venstremand en kvinde på vej ud af svingdøren til et kursuscenter. Og Anders Mølgaard forelskede sig hovedkuls i hende.

Men det eneste han vidste om hende var navnet, der stod på navneskiltet, og han indledte et stort detektivarbejde for at finde ud af, hvem hun var.

Efter et stykke tids søgen fandt han endelig hendes telefonnummer, ringede hende op og inviterede hende i teatret. Kort tid efter satte de en dato for deres bryllup.

Det skulle have været til sommer, men da Anders Mølgaard for fjorten dage siden igen blev indhentet af kræften, besluttede de at gifte sig hurtigt.

De nåede at være gift i otte dage før den unge folketingspolitiker måtte give op.

Men det var ikke mangel på livsvilje, der prægede den gæve jyde, heller ikke til det sidste, selvom han godt vidste, at oddsene ikke var så gode. Han havde i følge folk i vennekredsen en stor tro og en tillid til livet på trods af modgang.

Amtsborgmesteren i Vejle, Otto Herskind Jørgensen (V), kendte Anders Mølgaard godt, og han var dybt berørt af venstrekollegaens dødsfald, da B.T. i går talte med ham.

"Da han i sommer præsenterede os for Birgitte var de så glade. De strålede nærmest, og der stod et skær af lykke omkring dem, der gør det hele endnu mere tragisk i dag," sagde han.

Anders Mølgaard var valgt ind i Folketinget for Juelsminde-kredsen i Vejle amt - i den egn hvor han selv var født, opvokset og døde. Og tilknytningen til sit lokale bagland var meget vigtig for ham i sit politiske arbejde.

Det arbejde han elskede højt, og som sandsynligvis havde kastet en ministerpost af sig.

Han var af flere blevet nævnt som ministeremne i en eventuel borgerlig regering, blandt andet fordi han på trods af sin unge alder havde mange års erfaring med landspolitik.