Antallet af lønmodtagere steg igen i april i Danmark. Antallet er steget kontinuerligt siden 2013, viser tal.

København. Antallet af lønmodtagere steg med 3800 personer i april. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Det er højere end gennemsnittet siden 2013, hvor der er kommet 3100 nye lønmodtagere hver måned. Efter april er der samlet 2,7 millioner lønmodtagere i Danmark.

- Antallet af lønmodtagere i sektorgruppen virksomheder og organisationer har været stigende siden april 2013 og er i perioden steget med 153.000 personer.

- I offentlig forvaltning og service steg antallet af lønmodtagere med 200 fra marts til april, skriver Danmarks Statistik.

Dermed var der 822.957 personer ansat i det offentlige ved udgangen af april.

Den fortsatte stigning i beskæftigelsen har de seneste mange måneder fået økonomer og erhvervsinteresseorganisationer til at påtale en risiko for flaskehalse og mangel på arbejdskraft.

Det er Arbejderbevægelsens Erhvervsråd dog ikke enig i.

- Det (stigningen i antallet af lønmodtagere) betyder, at vi har indhentet cirka 80 procent af de job, vi tabte i begyndelsen af krisen.

- Arbejdsmarkedet er dog ikke rødglødende. Vi har benzin nok på tanken til at holde opsvinget kørende og undgå en overophedning af dansk økonomi.

- Til gengæld mangler vi at sikre os, at vi også har de rigtige hænder til rådighed, skriver cheføkonom Erik Bjørsted.

Heller ikke Arbejdernes Landsbank ser røde advarselslamper blinke.

- Der er ikke tegn på en egentlig overophedning af arbejdsmarkedet her og nu. Lønstigningerne er fortsat moderate og arbejdsstyrken ventes at vokse løbende, som følge af allerede vedtagne jobreformer, hvilket vil tage toppen af presset på arbejdsmarkedet.

- Vores forventning er, at et gradvist strammere arbejdsmarked vil lægge en dæmper på jobvæksten, men ikke slå jobopsvinget i stykker, skriver cheføkonom Signe Roed-Frederiksen.

/ritzau/