Noma går nogle vilde år i møde. Rygterne siger, at første skridt er en Bed & Breakfast bistro i en gammel lagerbygning.

Som vi her på AOK tilbage i februar 2015 kunne skrive, så barsler Noma med nogle vilde planer.

Nu er rygterne sivet helt over Atlanten til New York Times, som har interviewet René Redzepi, så nu må det være på tide at løfte sløret for de næste par års udbygninger.

Læs også: Noma flytter hele restauranten i 2017

Indenfor en ikke alt for fjern fremtid åbner Noma sin restaurant nummer to. Det sker efter vedholdende rygter i en tidligere lagerhal i Strandgade. Her kommer kokken Kristian Baumann til at blive køkkenchef for en bistro-agtig restaurant. Han har tidligere blandt andet været køkkenchef på 1.th, souschef på Relæ og souschef på Noma.

Konceptet skulle kredse omkring bistro/brasserie-stilen og blandt andet servere nogle af de retter, som har været igennem Nomas store og omfattende testkøkken, hvor der bliver udviklet nye retter, men af den ene eller anden grund ikke klarede nåleøjet og kom på menukortet hos verdens bedste restaurant.

Det bliver i øjeblikket søgt om tilladelser for at også kunne have gæster overnattende i den nye bistro, som altså også bliver en slags Bed & Breakfast Noma-style.

Rygte: Noma åbner ny restaurant

Premieren af den nye bistro bliver dog i vante rammer.

For når René Redzepi til januar 2016 flytter Noma fra Christianshavn til Sydney i ti uger, hvor de slår dørene op på Sydneys havnefront, slår bistroen nemlig dørene op i Nomas 'rigtige' restaurant som en slags pop-up.

Noma vil stadigvæk ikke selv bekræfte rygterne overfor AOK, men når René Redzepi lader sig interviewe i verdens største avis, tør vi godt lægge hovedet på blokken.

Læs også: Udskiftning: Noma får ny køkkenchef

Nyheden kommer lige efter det slap ud, at Noma også skifter køkkenchef. 30-årige canadiske Benjamin Paul Ing nemlig køkkenchef-stillingen efter Dan Giusti.