Arkivfoto.
Arkivfoto. Foto: AFP

'Jobbet som sexarbejder åbner en verden af muligheder - og døren til masser af varme møder og sjove lege.'

Sådan lyder de indledende ord om prostitution på hjemmesiden Sexarbejderkarriere.dk, som blev lanceret i går. Det er sexarbejdernes interesseorganisation SIO, som står bag hjemmesiden, men det positive budskab på siden bekymrer 8. marts-initiativet, der kæmper for at få gjort sexkøb forbudt i Danmark, skriver metroXpress.

- Det er særdeles bekymrende, at unge mennesker af SIO opfordres til at gå ind i prostitution. Samfundet bruger millioner af kroner på at rette op på de skader, som tidligere prostituerede bærer på. Derfor er det decideret grotesk, at SIO agerer, som de gør. Det er menneskefjendsk og uværdigt, siger talsmand Balder Mørk Andersen.

På Sexarbejderkarriere.dk er der udelukkende fokus på fordelene ved at være sexarbejder. Men virkeligheden er slet ikke så lyserød.

- En del prostituerede kommer til at leve en form for dobbeltliv og risikerer at blive socialt marginaliserede. Prostitution er ikke et anerkendt erhverv i Danmark, og derfor kan det også virke lidt misvisende, at hjemmesiden kalder prostitution for et arbejde, siger Mogens Holm Sørensen, som er konsulent i Servicestyrelsen, til metroXpress.

Selv om siden hedder Sexarbejderkarriere.dk, understreger talskvinde for SIO Susanne Møller, at der ikke er tale om en hvervekampagne. Siden skal nuancere debatten om prostitution.

- Siden oplyser om de positive sider ved at være sexarbejder. Det er en hjælp til forskere og folk, som ikke forstår, hvorfor vi gør det. De har det med at opfinde diagnoser, diskriminere og kriminalisere os, siger hun.

Et andet problem for SIO er, at Sexarbejderkarriere.dk er mere eller mindre kopieret fra Dansk Sygeplejeråds Hvidzone.dk, der blandt andet skal tiltrække flere sygeplejestuderende. Den sidestilling vækker ikke begejstring i Dansk Sygeplejeråd, der nu vil kigge nærmere på Sexarbejderkarriere.dk for at vurdere, om sammenfaldene er for store, og at SIO derved har overskredet en copyright-grænse.

- Med det, jeg har hørt, skal jeg hjem og se på den side. Vi skal se, om der er noget, der er overskredet og går for tæt på. Vi må tage den oppefra og nedefter og se, om der er en anledning til at klage, siger formand for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen. Hun havde i går ikke mulighed for at kigge nærmere på Sexarbejderkarriere.dk.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.