Det er denne husbåd, som Ålen har købt. Billedet er fra sidste gang, den var til salg - under et andet navn.
Det er denne husbåd, som Ålen har købt. Billedet er fra sidste gang, den var til salg - under et andet navn.

Ålen brugte millioner af kroner på husbåd, der blev opkaldt efter hans datter.

Husbåden “Sigrid”, der er opkaldt efter Zentropa-direktøren Peter Aalbæk Jensens datter, kostede 3,3 millioner kroner, og den var forinden gjort i stand gennem mere end syv måneder.

- De bad mig lave et værelse mere på båden, og det gjorde jeg. Båden er gjort i stand fra top til tå, og den mangler intet ombord.

- Mit indtryk var, at de ønskede bogen til indlogering, når der skulle laves filmarbejde. Desuden ønskede de at gøre det på en sjov og eksklusiv måde, og der er husbåden perfekt, siger Michael Højgaard Madsen, tidligere ejer af husbåden “Sigrid”.

Husbåden ligger i Tronhätten i Sverige og blev købt i 2008 og er ejet af ejendomsselskabet Himmerige, som er ejet 80 procent af Zentropa Staten, som Peter Aalbæk og instruktøren Lars von Trier deler.

Båden er blot en af mange boliger på kryds og tværs i Europa, som, BT i dag kan fortælle, Zentropa og Peter Aalbæk Jensen er i besiddelse af. 

Zentropa, der fra 2002 til 2011 ifølge Danske Biografer har fået 297,9 millioner kroner i offentlige støttekroner, har også kæmpet med underskud. De seneste tre år, har Zentropa tabt i nærheden af 30,5 millioner kroner, og man har måtte fyre flere end 40 personer.

Men det går altså bedre på boligmarkedet, hvor Aalbæk har huse for en formue trods krise i Zentropa.

Peter Aalbæk Jensen, der flere gange har fortalt, at han kun modtager 55.000 kroner om måneden i løn, ønsker ikke at forklare, hvordan han og hans kone, der er kommunalt ansat arkitekt, personligt kan finansiere betalingen af de mange boliger.

  
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.