Den radikale politiker Morten Helveg Petersen politianmelder nu ugebladet Se og Hør for at have skrevet en historie, som sandsynligvis er tilvejebragt på baggrund af kreditkortoplysninger.

Det forklarer Morten Helveg Petersen, der er fuldstændig rystet over BTs afsløring mandag om, at Se og Hør, ifølge en ny bog, gennem mere end fire år har gennemført ulovlig overvågning af et stort antal kendte danskere. Overvågningen skulle være foregået i perioden fra 2008 til 2012 - muligvis være endnu længere.- Jeg er chokeret over jeres historier. Hvis det forholder sig sådan, som I skriver, vil jeg politianmelde Se og Hør. Det her er et blafrende brud på databeskyttelsen, og derfor vil jeg have politiet at undersøge, om det er sandt, siger Morten Helveg Petersen til bt.dk.Historien, som Morten Helveg Petersen vil politianmelde Se og Hør på, er tilbage fra 2008. Her skrev ugebladet, at Morten Helveg Petersen og Line Baun Danielsen var på statsbetalt elskovsferie. Over flere sider skrev Se og Hør, at Morten Helveg Petersen bl.a. ikke havde deltaget i Nato-møder, som ellers var turens formål. I stedet havde Morten Helveg, ifølge Se og Hør, været på restauranter og natklubber med Line Baun Danielsen.

- Allerede dengang, hvor de skrev historien, undrede jeg mig over, hvordan de kunne vide, hvor jeg havde spist og været i Berlin. Det er så grænseoverskridende, hvad de tilsyneladende har gjort, og jeg kan slet ikke finde ord for det, siger Morten Helveg Petersen.Men sagen stopper ikke med en politianmeldelse for Morten Helveg Petersen. Han føler sig så krænket over, hvad Se og Hør, ifølge bogen  'Livet, det forbandede', der udkommer tirsdag på forlaget Bogkompagniet, har gjort gennem mere end fire år.

Derfor vil han undersøge muligheden for et civilt søgsmål mod Se og Hør:

- I den forbindelse vil jeg gerne opfordre alle, der måtte have mistanke om at have været overvåget af Se & Hør, om at kontakte mig, så vi kan se, om der kan laves et gruppesøgsmål mod Se & Hør. 

BT har kontaktet Se og Hørs nuværende chefredaktør, Niels Pinborg, og spurgt ham om Morten Helveg Petersen-historien tilbage fra 2008:

- Jeg er desværre ikke i stand til at kommentere historier, der er udgivet inden jeg tiltrådte som chefredaktør – det skete den 1.november 2013. I forhold til Morten Helveg kan jeg orientere om, at jeg ikke er bekendt med, at SE og HØR er blevet meldt til politiet ligesom jeg ikke har kendskab til, at vi skulle være blevet sagsøgt, skriver Niels Pinborg i en mail til BT 

 'Livet, det forbandede', der udkommer tirsdag på forlaget Bogkompagniet. Der er tale om en roman, som beskriver dagligdagen på ugebladet »Set og Hørt«, men ifølge BTs oplysningerne kan de alvorlige anklager dokumenteres.