Lyt til artiklen

Ledende redaktør på Ekstra Bladet Miki Mistrati stopper på avisen efter et stormfuldt år, hvor hans ansætteslsessituation blev diskuteret af en række chefredaktører i TV2s program Presselogen.

Det erfarer BT, som har fået indsigt i en email, som både chefredaktør Poul Madsen og Miki Mistrati selv har sendt til avisens medarbejdere.

»Kære kollegaer. Jeg har fået en ganske unik mulighed for at producere en stor international dokumentarfilm om en amerikansk advokat, der skal føre den første retssag mod Nestlé. Sagen skal køre de næste to år i retten i USA, og lidt rundt i verdenen. Det betyder, at jeg stopper på Ekstra Bladet ved udgangen af april efter næsten 7 år,« skriver han blandt andet.

Også chefredaktør Poul Madsen skriver om den prisbelønnede journalist og redaktørs afgang.

»Miki har sat stort præg på Ekstra Bladet«
»Det bliver også et farvel til Miki Mistrati efter 7 år på Ekstra Bladet. Det har længe været aftalt, at Miki skulle videre, når sæson 2 af Jagten var i kassen.«

Skriver han og fortsætter.

»Miki har sat sit store præg på Ekstra Bladet på et utal af områder både i Newsroom, i dokumentargenren og i det sociale liv på gangene Som alle ved er han høj, mørk og mystisk og har givet os utroligt mange stærke afsløringer og input gennem årene.«

Miki Mistrati har siden efteråret også virket som vært på TV3-programmet 'Jagten.'

Lækkede ifølge medie privat materiale
Journalisten har været i vælten i kølvandet på, at nyhedsdirektør på TV2 Michael Dyrby forlod kanalen, fordi der var 'kompromitterende materiale' i omløb af Michael Dyrby.

Ifølge Radio 24syv skulle Miki Mistrati have lækket stærkt privat billedmateriale af Dyrby til pressen, da Mistrati ikke fik et job på TV2 hos netop Michael Dyrby. Ingen aviser valgte dog at bringe materialet.

Forløbet blev diskuteret i det mediekritiske program Presselogen på TV2, hvor chefredaktør for Ekstra Bladet Poul Madsen sagde, at han ville fyre medarbejderen, hvis påstandende kunne bevises.

Miki Mistrati blev ikke efterfølgene fyret, men det vides ikke, om hans afgang fra avisen nu har noget med sagen at gøre.

BT forsøger både at få en kommentar fra Miki Mistrati og Poul Madsen.

Miki Mistrati har vundet mange journalistiske priser. Heriblandt den mest prestigefulde pris Cavlingprisen, som han vandt sammen med Thomas Stokholm, Jeppe Facius og Anders-Peter MAthiasen for deres dækning af Dan Lynge-sagen.

Derudover har han produceret flere internationalt anerkendte dokumentarer.

Opdateres...