KOMMENTAR

Pladask! Så kom vi lidt ned på jorden igen. Fire måneder efter en både magisk og historisk aften i Dublin tog det kun 90 minutter at vende lidt tilbage til en marts-kold landsholdshverdag.

Ja, vi skal stadig til VM – og ja, det kan blive fantastisk med gode muligheder for dansk avancement fra gruppespillet og en dertilhørende skøn fodboldsommer med dansk avancement. Det skal vi i den grad glæde os over. Men de brede bøge vokser ikke ind i himlen små tre måneder inden det hele sparkes i gang i Rusland.

Læs også: Kold fornøjelse på pløjemarken: Danmark skuffer med kneben sejr over Panama

Vi kan naturligvis ikke forvente spil, resultater og aftener, som det vi fik i den irske hovedstad. Men mindre kan bestemt også gøre det. Forskellen mellem den tirsdag aften i Dublin og denne torsdag aften i Brøndby var bare himmelvid. Det var ganske enkelt ikke godt, selv om det blev til en sejr på Pione Sistos flotte scoring i minutterne efter Panama var blevet reduceret til 10 mand.

Svar er, hvad Åge Hareide og alle vi andre søger i denne måneds landskampe. Enten af den be- eller den afkræftende slags. Så simpelt kan det egentlig stilles op. Så hvad lærte landstræneren og alle vi andre af en kamp mod et hold, der ganske vist skal til VM – men rejser til Rusland som et af de på papiret svageste mandskaber?

Ja, Andreas Christensen var sendt på tribunen, så ham fik vi ikke at se hverken på den defensive midtbane, på den højre back, han spillede i Dublin eller i midterforsvaret i Andreas Bjellands fravær. De to sidstnævnte positioner virker også besat, så det er på William Kvists plads, der er en åbning for dansk fodbolds største talent. Mon ikke vi får ’AC’ at se fra start på tirsdag mod Chile? Det både tror og håber jeg. Også fordi, William Kvist bestemt ikke bekræftede os i, at hans svingende præstationer i FC København ikke smitter af på landsholdet.

Der er tvivl på den centrale position – det samme synes jeg desværre gælder i angrebet. Vi skal naturligvis ikke have gang i en revolution i de kommende måneder. Men man føler sig ikke helt sikker på, at Nicolai Jørgensen og Yussuf Poulsen nødvendigvis kommer til at score mål ved VM, gør man? Nicklas Bendtner lavede til gengæld et glimrende indhop. Han bør have spillet sig et skridt nærmere en startplads. Og i kulissen lurer Andreas Cornelius bestemt også. Han kan også med fordel få godt med spilletid i næste uge.

Mathias Zanka Jørgensen gjorde det fint i det centrale forsvar, så her er lige så lidt grund til bekymringer, som der hele tiden har været. Til gengæld kan det skabe nervøse trækninger, når der kommer så lidt offensivt fra de to backs. Det skal blive meget bedre allerede mod Chile i den kommende uge. Henrik Dalsgaard fik ikke slået sine indlæg, og Jens Stryger kom modsat ikke i feltet, som vi så ham gøre i kampene mod Irland. Kan det ende med udskiftninger her? Det er ikke en umulighed, selv om begge gjorde det fremragende i efteråret.

Det er de store spørgsmål, mener jeg. Ja, hverken Thomas Delaney eller Christian Eriksen spillede gode landskampe. Men Delaney er urørlig på midtbanen. Og Eriksen… Ja, Tottenham-spilleren havde glemt verdensklassen i London. Det er ikke verdens undergang, når det gælder en forberedelseskamp mod et lille mellemamerikansk land.

Tilbage står det faktum, at det var meget få positive svar, Åge Hareide fik ud af den første forberedelseskamp op til VM.  Tværtimod åbnedes der flere spørgsmål. Det var næppe, hvad landstræneren havde håbet, da han samlede sit hold i begyndelsen af ugen.

Heldigvis har Hareide en chance mere for at agere Spørge Jørgen i næste uge. Forhåbentlig bliver svarene bedre mod en modstander med meget mere klasse. Vi vil jo gerne lette lidt igen!