Bjarne Riis gav torsdag aften danskerne et sjældent indblik i den private Bjarne i dokumentaren, 'Riis - forfra' på DR1. Tilbage sidder seerne med et bedre kendskab til cykelbossen bag facaden, selvom han ikke ville tale om doping. Men har de også fået mere sympati for ham.

- Det er klart, han kan vinde nogle point på at lade journalisten og kameraholdet komme tæt på, og det er stærkt fjernsyn. Men han kan ikke fortælle sandheden, siger ekspert i personligt image og livsstil, Henrik Byager til bt.dk

I knap en time kunne danskerne opleve Bjarne Riis tale om de mest private detaljer. Han fortalte om sit ægteskab med Anne Dorthe Tanderup, sine fraværende forældre og dopinganklagerne fra hans tidligere stjerne, Tyler Hamilton.

- Vi ser, hvordan han agerer under stort pres, og så ser vi ham, da han krakelerer og græder. Det er selvfølgelig et fantastisk og rørende portræt, men det ændrer ikke ved, at han ikke svarer på de afgørende spørgsmål om doping, siger Henrik Byager.

'Riis - forfra' skildrer Riis som en mand, der føler sig forfulgt af pressen. Ifølge lektor i kommunikation, Klaus Kjøller, kommer Riis styrket ud efter dokumentaren.

- Han fremstår som offer i en benhård branche. Filmen rejser sympati for Bjarne Riis, så man tror på ham til sidst, da han benægter kendskab til systematisk doping på sit hold. Jeg mener helt klart, at filmen betyder, at folk tror mere på Bjarne, siger Klaus Kjøller til BT.