Den politiske "håndboldkamp" på TV 2 torsdag aften er et fint eksperiment, men det må ikke tage overhånd, lyder det fra deltagende politikere.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Mens seere til den stort anlagte "håndboldkamp-valgdebat" på TV 2 torsdag aften har kaldt den både "pinlig" og "elendig", er det blandede oplevelser, der hersker blandt de politikere, der selv deltog i "kampen."

- Jeg synes, overgearet er et meget passende udtryk. Det er fint, at der bliver eksperimenteret med formerne i en tre uger lang valgkamp, alle skal ikke have det samme udtryk. Men det er nok godt for demokratiet, at det ikke er sådan hver gang, siger Socialdemokraternes Mette Frederiksen.

Hun var blandt de ni repræsentanter for partierne, der både måtte stå model til at blive buhet ad af den anden fløj og udsat for vært Jes Dorph Petersens nådesløse båt-horn, når deres taletid udløb.

- Det gavner ikke den politiske debat, at man råber og skriger af hinanden - og hujer og buh’er. Det hele bliver meget polariseret, og det forflader debatten, siger Mette Frederiksen.

Og selv om rød blok altså løb med "sejren" i valg-håndbold-kampen, er det stadig problematisk, mener hun.

- Det handler ikke om rød eller blå blok, der er et hensyn, der er større, og det handler om, at vi har en god politisk debat her i landet, siger Mette Frederiksen.

Thulesen Dahl: Det var sjovt

På den anden banehalvdel stod Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl og "spillede for det blå hold."

- Jeg synes grundlæggende, det var sjovt. Jeg var med til noget lignende i sidste valgkamp, og den gang var jeg ikke helt klar til det sådan mere show-agtige. Men jeg havde indstillet mig på konceptet, og det skal man, siger Kristian Thulesen Dahl.

DFs finansordfører håber, at den type debatter kan få flere unge mennesker til at interessere sig for politik.

- Fordelen er, at der er nogle unge mennesker, som normalt ikke zapper ind på politiske debatter, der kan det være håbet, at de har set den ”poppede” debat, og så kan det være, at de følger lidt med i de mere seriøse debatter, siger han.

Kristian Thulesen Dahl understreger dog, at det er vigtigt at denne type debatter ikke kommer til at fylde for meget.

- Ulempen er, at politikken ikke må degraderes til et show, for politik er også alvor. Der er nok plads til et, max to af denne her type arrangementer i en valgkamp - så tror jeg, det er det, der kan være plads til, siger han.