De mest forhærdede terrorister udsættes desuden for amerikanske børnesange.

Der er dem, som vil mene, at heavy metal er ren tortur mod trommehinderne. Det har den amerikanske hær nu taget konsekvensen af og indlemmet denne særligt støjende og fræsende afart af den tunge rock i sit righoldige repertoire af raffinerede forhørsmetoder.

Ifølge nyhedsmagasinet Newsweek har amerikanerne taget det tunge rockskyts i brug mod irakiske krigsfanger i Bagdad. Heavy-klassikeren »Enter Sandman« med det dansk-amerikanske band Metallica skal angiveligt være særligt slem ved de irakiske øregange. Efter i nogen tid at have været udsat for denne støjterror får fangerne i reglen tungen på gled.

»Disse mennesker har ikke hørt heavy metal tidligere. De kan ikke klare det. Spiller man det for dem i 24 timer, mister de kontrollen over hjernen og kropsfunktionerne, tankevirksomheden sløves, og viljestyrken bliver knækket,« forklarer sergent Mark Hadsell.

Hvis det er ikke er nok med heavy metal, kan torturen udvides til at omfatte et udvalg af amerikanske børnesange. Kendingsmelodien fra TV-serien Sesame Street og flere sange med dinosauren Barney er blandt de psykisk nedbrydende torturinstrumenter, amerikanerne råder over.

Kombinationen af Metallica og glade børnesange kan tilsyneladende knække selv den mest forhærdede terrorist.

»Tro mig, det virker. Under træningen tvang de mig til at høre dinosauren Barney synge »I love you«-sangen i 45 minutter. Det vil jeg nødigt gå igennem igen,« siger en amerikansk soldat til Newsweek.

Amerikanske forhørsledere stresser rutinemæssigt krigsfanger ved bl.a. at berøve dem søvn. Organisationer, som kæmper for menneskers rettigheder, har kritiseret disse metoder, som sidestilles med fysisk tortur.

Brugen af larmende rockmusik er ikke noget nyt fænomen i USAs kamp mod udenlandske fjender. Da Panamas tidligere diktator Manuel Noriega søgte tilflugt i Vatikanstatens ambassade i Panama City, forsøgte amerikanerne at tvinge ham til overgivelse ved at spille Van Halen på fuld styrke.

Også under krigen i Afghanistan bombarderede amerikanerne fjenden med hård rock.