Dansk Supermarked præsterer nyt rekordregnskab og vil sætte ekstra fart i etablering af nye Netto-butikker i udlandet - to-butikker om ugen.

Efter et fald i resultatet sidste år har Dansk Supermarked med tilsammen 1125 Bilka, Føtex og Netto-butikker i Danmark og i udlandet igen slået til. Omsætningen nåede efter endnu et år med pæn vækst i 2006 op på 52,8 milliarder kroner, og resultatet efter skat blev næsten 1,8 milliarder kroner - 250 millioner bedre end i fjor.

På det første regnskabsmøde, som Dansk Supermarked holdt i sit uprætentiøse hovedsæde i Højbjerg, forklarede koncernchef Erling Jensen, at indtjeningen forventes uændret i 2007, men investeringsniveauet vil blive øget, ikke mindst ved at sætte mere turbo på etableringen af flere Netto-butikker i udlandet.

Med en egenkapital på 12 milliarder kroner har Dansk Supermarked store muskler til satsning, og planen er, at der fra næste år skal etableres 25 nye Netto-butikkerne i både Sverige, Tyskland og England. I Polen er det planen at etablere hele 50 nye butikker om året. Det svarer til to-tre butikker om ugen.

/ritzau/