Kræftens Bekæmpelse opfordrer danske brystkræftlæger til at trodse sundhedsmyndighederne og behandle brystkræft med medicinen Herceptin.

Danske brystkræftlæger vil ikke behandle brystkræft med medicinen Herceptin, fordi de mangler godkendelse fra myndighederne til at gøre det.

To nye undersøgelser viser, at behandling med Herceptin kan nedsætte risikoen for tilbagefald med 50 procent for kvinder, der lider af en meget aggressiv form for brystkræft.

Alligevel har den danske gruppe af brystkræftlæger (DBCG) besluttet, at de indtil videre kun vil oplyse kræftpatienter om behandlingsmuligheden, men at de vil ikke behandle med Herceptin, før de får grønt lys fra Lægemiddelstyrelsen. Og det kan trække ud, fordi producenten, Roche, ikke har indleveret en ansøgning til Det Europæiske Lægemiddelagentur EMEA. Det kan først ske i det nye år.

Direktør i Kræftens Bekæmpelse Arne Rolighed opfordrer lægerne til at tage Herceptin i brug. Han mener, det er forkert at holde patienterne som gidsler i et spil om at godkende medicinen, når der er beviser, for at den virker.

/ritzau/