Efter en jævnbyrdig indsats blev det til sejr over Tjekkiet.

De danske håndboldkvinder fortsætter sin optur ved håndbold-EM, der frem til på søndag spilles i Serbien. I en trist kulisse med kun få tilskuere på lægterne i Beograd Arena, vandt landstræner Jan Pytlicks tropper 33-30 over Tjekkiet, og har dermed stadig chancen for at spille med i weekendens medaljekampe.

Første halvleg blev langt fra nogen stor håndboldmæssig nydelse. Således præsterede begge hold utallige personlige fejl. Tjekkiet kom bedst fra start, og førte efter to minutters spil - efter fæle afbrændere af såvel Stine Jørgensen og Line Jørgensen - 2-0. Men herfra var det Danmark, der var toneangivende.

De fik udlignet til 2-2, kom foran 7-5, men gik så i stå ved stillingen 11-8. I de efterfølgende fem minutter lykkedes det ikke for Danmark at score.

Det gjorde Tjekkiet til gengæld tre gange, hvorefter der syv minutter før pausen stod 11-11. I første halvleg, som Danmark vandt 13-12, var største lyspunkt hos de rød/hvide Sandra Toft. Den spinkle målvogter fra ligaklubben Team Tvis Holstebro præsterede en redningsprocent på 54 eftersom hun snuppede 14 af 26 skud.

Danmark kom også skidt fra start i anden halvleg. Igen scorede Tjekkiet de to første mål, og bragte sig dermed foran 14-13. Og den tjekkiske dominans fortsatte - indtil de 22 minutter før tid kom foran 19-18. Så scorede Ann Grete Nørgaard, der blev dansk topscorer med ni fuldtræffere, imidlertid et vaskeægte hattrick. Og pludselig var Danmark foran 21-19.

Herfra kiggede danskerne sig ikke tilbage. Takket være flere fornemt eksekverede afslutninger af ikke mindst Pernille Larsen kom Danmark foran både 23-20 og 28-24. Selvom Tjekkiet i kampens afsluttende fase fik lov til at score nogle lette mål kom den danske sejr aldrig i fare. Og nu venter Serbien i morgen i Danmarks femte kamp under EM.

- Det bliver interessant. For det første vil vi komme under hårdt pres, fordi serberne får massiv støtte af 5.000 tilskuere. Spørgsmålet er om mine spillere mentalt kan stå distancen. Og for det andet bliver det spændende at se, om vi kan få lukket Andrea Lekic ud af kampen. Hun er en af EMs største stjerner, og blandt turneringens topscorere, siger Jan Pytlick.

Bliver det også til sejr i denne kamp, vil Danmark inden den sidste kamp i hovedrunden på torsdag Norge have seks point, og dermed stå med gode chancer for at kvalificere sig lørdagens semifinaler. Her kan modstanderen blive enten Montenegros olympiske sølvvindere eller Ungarn, der lige nu topper EMs hovedgruppe 2 med henholdsvis seks og fire point.