De sjællandske klubber tog det hele i søndagens kampe i den næstbedste række. Alle de jyske klubber tabte.

1. division består i denne sæson af seks jyske og seks sjællandske klubber, og søndag var det de sjællandske klubber, der fik fuld plade.

Førerholdet Lyngby vandt 4-2 i Fredericia, hvor kampens afgørende øjeblik indtraf efter en times spil. Her begik Sune Killerich fra FC Fredericia straffespark, som kostede ham det andet gule kort - og dermed rødt. David Boysen omsatte straffesparket til Lyngby-føring 2-1, og derfra cruisede Lyngby til sejren.

Det betyder, at Lyngby uanset resultaterne i de udsatte kampe i sidste runde er sikre på at overvintre som nummer et i den næstbedste række. Dermed har de kongeblå også et godt udgangspunkt for at rykke op i Superligaen, hvor klubben senest var i 2011/12.

Senere fik Lyngby hjælp af de to sjællandske oprykkere, Helsingør og Næstved, der trods udebane vandt over henholdsvis Vendsyssel og AC Horsens.

Vendsyssel var ellers foran 2-1 mod Helsingør, men på to mål på tre minutter af Martin Koch tog nordsjællænderne sejren.

AC Horsens var også foran 1-0 mod Næstved, men så scorede Kevin Bechmann Timm, Stefan Nygaard Hansen og Mikkel Luimes Nielsen tre mål på seks minutter, og det betød sydsjællandsk gevinst på 3-1.

Dermed er Vendsyssel fem point efter Lyngby - og Horsens yderligere fem point efter. De har desuden et point ned til Vejle på fjerdepladsen, som ikke giver oprykning.

Skive måtte se sig besejret 1-0 af FC Roskilde på et mål af den tidligere FCN-spiller Bajram Fetai efter 20 minutters spil, og det nederlag sendte skibonitterne ned på næstsidstepladsen.

Sidstepladsen - der betyder nedrykning - indehaves af FC Vestsjælland. Sidste års Superliga-nedrykkere måtte hjemme se sig slået 2-0 af HB Køge.