Puha, det var sløjt, Eriksen og Højlund. Manchester United skuffede på ny spillemæssigt mod Fulham i Premier League, men vandt 1-0 på en sen scoring.

Det var en lille trøst for storklubbens to danske stjerner, Rasmus Højlund og Christian Eriksen, der startede inde, men blev skiftet ud efter et par meget blodfattige optrædener.

Anonym, uskarp og ufarlig. Rasmus Højlund havde igen en meget tung dag på kontoret i rollen som eneangriber på Manchester Uniteds mandskab. Det danske angrebshåb fik stort set ingenting andet end desperate lange bolde at arbejde med. Men når han så endelig fik bolden i fødderne, forvaltede han det skidt med boldtab og dårlige afleveringer til følge.

Det ligner en gedigen personlig spillemæssig krise for den unge dansker, der virkede frustreret i løbet af opgøret, og så decideret vred ud, da han blev skiftet ud efter 79 minutter. Ikke underligt, nu hvor han ikke er kommet på tavlen i otte Premier League-optrædener for De Røde Djævle.

Eriksen var tilbage i Ten Hags startopstilling, hvor han lå som den mest defensivt orienterede af de tre midtbanespillere. Og det virker meningsløst. For det klæder slet ikke den boldbegavede dansker – eller Manchester United for den sags skyld – at han det meste af tiden befinder sig alt for langt fra målet.

Eriksen er ikke helt ung længere, og bliver udstillet, når han har fået meget defensivt arbejde at tage sig til, som er tilfældet på 6’er-positionen. For overblikket og afleveringsfoden har han jo, men han viste det alt for sjældent i de 79 småfesne minutter, han fik på banen.

Hvad skal der til for at løfte Manchester United ud af sumpen ad middelmådighed? Erik ten Hag er på en nærmest umulig mission for at knække den kode. Hvor længe kan storklubben holde til, at have en manager, som underpræsterer med sit mandskab uge efter uge. Igen mod Fulham spillede United-stjernerne uden vildskab, selvtillid og retning. Men sejren kom i hus og med de tre point hænger de fortsat i i kampen om de europæiske pladser.

Et skarpt slået Christian Eriksen-frispark førte til en tidlig Manchester United-føring. Men nej, VAR fandt en offside hos Harry Maguire, som dommeren vurderede havde indflydelse på spillet, selvom han ikke ramte Eriksens indlæg. Og så blev Scott McTominays mål annulleret. Siden kom United ikke i nærheden af en scoring før Bruno Fernandes slog til i det 90. minut.

Næste opgave for Eriksen, Højlund og de øvrige United-stjerner er en tur til København, hvor FCK venter i Parken i Champions League. Det danske mandskab er presset til sejr og har revanche til gode efter den dramatiske kamp på Old Trafford, hvor hjemmeholdet hev en smal sejr i hus. Men FCK spillede en mere end godkendt kamp og et United-hold i denne sårbare tilstand kan godt forberede sig på en svær aften i løvernes hule.