Først var der 24 nominerede retter. Nu er der otte finalister.

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri oplyser, at otte regionale forslag er valgt til den endelige afstemning om at blive Danmarks officielle nationalret.

Kandidaterne til Danmarks nationalret er karbonader/krebinetter, brændende kærlighed, smørrebrød, stegt flæsk, æbleflæsk, stegt svinekotelet, hakkebøf og til sidst stegt sild.

Fødevareminister Dan Jørgensen (S) håber, at konkurrencen vil sætte dansk madkultur på dagsordenen.

- I Danmark har vi nogle af de bedste råvarer i hele verden og faktisk også en stolt madtradition. Jeg tror, vi desværre har glemt det.

Ifølge ministeren skal danskerne ikke kun blive klogere på dansk madtradition, men også blive bedre til at bruge danske råvarer.

- Ude i hjemmene er den ret, der bliver lavet mest, spaghetti bolognese, og ikke fordi at der er noget galt med spaghetti bolognese, men det er bare lidt synd, når vi har så mange gode danske råvarer og en god madtradition, fortæller han.

Du kan selv deltage i afstemningen på hjemmesiden www.danskernesmad.dk/nationalret, hvor du samtidig er med i konkurrencen om en middag tilberedt af en af kokkene.

Afstemningen slutter 16. november, og vinderretten bliver offentliggjort 20. november.