Den internationale cykelunion (UCI) kigger i øjeblikket på, om der er grundlag for at føre en sag mod Michael Rasmussen, selvom han p.t. kun har fået to advarsler fra UCI.

Der skal tre advarsler til, førend UCIs antidoping-myndigheder vil køre en sag mod en rytter, men den tredje advarsel kan også meget vel være på vej.

- Hvis det viser sig, at Michael Rasmussen bevidst ikke har givet os de oplysninger, som vi har bedt om, så kan det blive aktuelt at give ham en tredje advarsel, og dermed vil vi indlede en sag imod ham, siger chefen for UCIs anti-doping afdeling, Anne Gripper, til bt.dk

- En anden mulighed er, at Michael Rasmussen bevidst har forsøgt at undgå at blive testet. Det kan også udløse en tredje advarsel, siger Anne Gripper, der ikke vil oplyse om, hvordan UCI vil indsamle oplysningerne, der eventuelt kan føre til en sag.

- Vi bruger forskellige arbejdsmetoder, og det vil ikke passende for mig at oplyse om, hvilke metoder vi anvender.

På spørgsmålet om, hvad der vil ske, hvis det viser sig, at Michael Rasmussen ikke var i Mexico i den periode, han har oplyst, svarer Anne Gripper:

- Det kan også føre til en advarsel og dermed en sag, hvis Michael Rasmussen ikke har været oprigtig i sine oplysninger til os om sine opholdssteder.