Matteo Jorgenson fra USA har skrevet under på en treårig kontrakt med Jonas Vingegaards Jumbo-Visma

Jonas Vingegaard ser ud til at få en værdifuld hjælper mere, når han næste år skal forsøge at vinde Tour de France for tredje gang i træk.

I hvert fald har danskerens cykelhold, Jumbo-Visma, skrevet kontrakt med den alsidige amerikaner Matteo Jorgenson. Det oplyser holdet på sin hjemmeside.

24-årige Jorgenson har i 2023 fået sit store gennembrud for spanske Movistar, hvor han er holdkammerat med Mathias Norsgaard.

Matteo Jorgenson var tæt på at vinde 9. etape af Tour de France. Men nær toppen af vulkanen Puy de Dome blev han hentet.
Matteo Jorgenson var tæt på at vinde 9. etape af Tour de France. Men nær toppen af vulkanen Puy de Dome blev han hentet. Foto: Vincent Kalut/Ritzau Scanpix
Vis mere

I klassikerne viste han sig flot frem med topplaceringer i E3 og Flandern Rundt, mens han flere gange var tæt på en etapesejr i Tour de France.

Det blev også til en samlet sejr i Tour of Oman.

Amerikanerens evne til at køre mange forskellige typer løb gør ham til en værdifuld brik på det hollandske hold, påpeger sportsdirektør Merijn Zeeman.

- Vi er så glade for, at han har valgt at tilslutte sig vores hold, siger sportsdirektøren.

- Han har udviklet sig rigtig godt over de seneste sæsoner og på forskellige måder vist, at han er en af de bedste ryttere i World Tour-feltet. Vi ser frem til at arbejde med ham. Sammen vil vi blive endnu bedre.

Amerikaneren er klar til at slås for både sig selv og holdkammeraterne.

- Jeg glæder mig mest til at være en del af et hold, der kæmper med om sejrene i alle løb, forklarer han.

- Uanset om det er for mig selv eller for en holdkammerat, er det kampen for sejrene, der motiverer mig.

Matteo Jorgenson er hentet på en treårig kontrakt.

/ritzau/