Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Yuri Archurs. Mærk dig navnet. Han sælger et billede hvert 8. Sekund. Det gør ham til verdens bedst sælgende fotograf. Og dansk.

Nu lancerer han sit eget firma, som vil sælge direkte til kunderne.

Hans modeller er blandt de mest downloadede ansigter i verden, og århusianske Jacob Yuri Wackerhausen, kendt verden over som Yuri Arcurs, er med mere end 4 millioner billeder solgt hvert år verdens bedst sælgende arkivfotograf ved samtlige online billedeagenturer, der sælger billeder.

Hvad der tilbage i 2003 startede som en hobby er blevet til en veletableret international virksomhed med en omsætning på 30 millioner danske kroner, og i dag er omkring 100 mennesker verden over ansat hos Yuri Arcurs.

Han sælger et billede hvert 8. sekund døgnet rundt! Billederne bliver brugt til alt fra internationale reklamekampagner, hjemmesider, aviser, visitkort til powerpoints og tradeshows. Alle steder der er brug for billeder.

Den 3. maj kulminerer mere end to års intensivt arbejde og mere end 3,4 millioner kroners investering i lanceringen af en online platform, PeopleImages.com. Yuri gør op med den traditionelle forretningsmodel i fotoindustrien, som altid har gjort fotografer ahængige af en tredjepartsdistributør. De store kendte billedargenturer i industrien, GettyImages og Shutterstock, har igennem årene presset royalty niveauet ned på 15-20%. Nu fjerner vi mellemmanden og henvender os direkte til brugeren.

I denne uge er manden i Go´Morgen Danmark - og du kan læse vores interview med manden selv lige her


Følg Zoom på Facebook her.

Andre læser også