Ståle Solbakken er vild med den marokkanske angriber Hammed-Allah, der blev topscorer i Aalesund i sidste sæson.
Ståle Solbakken er vild med den marokkanske angriber Hammed-Allah, der blev topscorer i Aalesund i sidste sæson. Foto: Keld Navntoft
FCK nærmer sig et køb af den marokkanske angriber Hamed-Allah i Aalesund

En ny angriber der kan score mål fra dag et, er topprioriteten hos FCK-træner Ståle Solbakken.

Og Solbakken mener, at den marokkanske angriber Abderrazaq Hamed-Allah er den rigtige løsning. FCK-repræsentanter er derfor i Aalesund onsdag for at forhandle om en transfer.

Aalesund har oprindeligt krævet 30 mio. kr. for topangriberen, der blev topscorer i klubben i sidste sæson og endte som nummer to på den norske topscorerliste.

Det er en pris, som FCK ikke ønsker at betale. Men ifølge bt.dks oplysninger har parterne nærmet sig hinanden de seneste 24 timer -  også med hjælp fra angriberens agent Mohammed Belmaachi, der var til møde i København i mandags.

Aalesund har indikeret over for FCK-ledelsen, at de er til forhandle med, og de ønsker at lytte seriøst til FCKs bud, som nu menes at være omkring de 21 mio. kr.

Det første bud lå under det prisleje og blev afvist af Aalesund, men det er en ganske normal taktik omkring transfers. I hvert fald er FCK og Aalesund i en ganske udmærket dialog, som kan udløse en transfer med øjeblikkelig virkning inden for en uges tid.

Det spiller også ind for FCK, at de er tæt på at være enige med den russiske klub FC Krasnador om den islandske forsvarer Ragnar Sigurdsson. Et salg der kan indbringe FCK 37,5 mio. kr., som buddet fra russerne lyder på.

En anden væsentlig faktor er, at 23-årige Hamed-Allah i kulissen selv har ønsket at skifte til FCK, hvor han ser en stor chance for at spille Champions League i næste sæson og spille med om mesterskaber.

Aalesund hentede angriberen i Marokko i sidste sæson for blot 7,5 mio. kr., så det er en hurtig gevinst for nordmændene. Han scorede 15 mål i sidste sæson.

Over for lokalavisen Sunnmørsposten åbner Aalesunds direktør Henrik Hoff også op for, at angriberen kan være på vej væk.

- Hvis vi sælger ham, så kan det blive en udfordring. For han er så god, at man ikke bare knipser med fingrene og får en ny topscorer på plads. Men jeg føler, at vi er meget bedre forberedt end tidligere, hvis noget skulle ske, siger Hoff til Sunnmørsposten.

FCK arbejder desuden på at hente den argentinske midtbanespiller Franco Mussis i Gimnasia La Plata, men alt tyder på, at det først bliver fra sommer, at Mussis kommer til København.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.