FC Midtjyllands regnskab for 2014/2015 var ikke sjov læsning for fans af de forsvarende danske mestre. Et driftsunderskud på hele 64,7 mio. kr. var prisen for guldet i sidste sæson. For at dække det store tab ønsker man nu at låne 60 mio. kr. hos klubejer Matthew Benham.

I forbindelse med regnskabet indkalder FC Midtjylland til ordinær generalforsamling, og her er et af punkterne 'forslag om at optage et lån på op til DKK 60.000.000,00'. Forslaget er stillet af bestyrelsen, der oplyser, at pengene skal bruges til 'almindelige selskabsmæssige formål i koncernen samt med det formål at styrke Selskabets kapitalberedskab'.

Lånet skal senest betales tilbage den 30. juni 2016 og bliver forrentet med 0,5 pct.

FC Midtjylland betegnede selv det store underskud som 'mindre utilfredsstillende' og begrunder tabet med, at man valgte ikke at sælge spillere i jagten på at vinde mesterskabet.

»Det større underskud skyldes ledelsens bevidste valg om ikke at sælge spillere men derimod forstærke truppen i bestræbelserne på at vinde klubbens første danske mesterskab. På sigt er målet deltagelse i de europæiske gruppespil tre gange inden 2020,« siger bestyrelsesformand i FC Midtjylland, Rasmus Ankersen.

FC Midtjylland forventer et overskud på fem mio. kr. for dette regnskabsår.