Slagelse FH, anført af verdensstjernen Anja Andersen, valgte i sensommeren at gøre kort proces med to førsteholdsspillere, der skejede ud på en træningslejr.

  • Kæft, trit og Anja
  • Anja: Jeg har været for flink
  • Lukket land

    I september forlod to af Slagelses største profiler klubben i utide. Den 26-årige Camilla Machon, en af de mest scorende i 1. division, fik ophævet sin kontrakt, der løb til juni i år.

    Camilla Machons exit var overraskende. Anja Andersen har tidligere udtalt om den talentfulde højre back:

    »Machon er lige til landsholdet, når hun er blevet finpudset.«

    Men Machon var ikke den eneste, der røg. Også den dengang 20-årige højre fløj, Janne Vinding, måtte sige farvel efter et forløb, som klubben hidtil har haft held til at hemmeligholde.

    Det skyldes næppe held alene. Alt tyder på, at Slagelse-spillerne har fået en pæn pose penge for at holde tand for tunge.

    »Jeg må faktisk ikke udtale mig om årsagen til mit stop,« siger Janne Vinding, der i dag spiller for Team Midtsjælland.

    Lidt kan hun dog fortælle om sit pludselige stop, der kom på et tidspunkt, hvor hun efter længere tids håndboldtræthed ellers havde besluttet sig for at blive:

    »Det hang sammen med, at jeg blev sendt hjem fra et opstartsstævne, og mere kan jeg ikke udtale mig om. Jeg har skrevet under på, at jeg ikke må udtale mig til tredjemand. Der var nogle uenigheder, og jeg røg hjem sammen med en anden spiller. Anja var ikke med, men der blev ringet hjem fra andetholdets træner. Det var Anjas beslutning, at vi skulle hjem,« siger Janne Vinding.

    Camilla Machon ønsker ikke at kommentere sagen.

    »Jeg har ikke nogen som helst kommentarer til noget som helst med Anja. Jeg har heller ikke nogen kommentarer til, hvorfor jeg er stoppet.«

    En banal disciplinær forseelse på en træningslejr før sæsonstarten udløste ifølge B.T.s oplysninger bruddet med Slagelse og Anja Andersen.

    De to profspillere kom ifølge B.T.s oplysninger henholdsvis 15 og 45 minutter senere hjem end aftalt. Den følgende morgen kastede en af pigerne op, og andetholdets træner valgte at kontakte Anja Andersen, der over telefonen traf beslutningen om, at de skulle hjem fra turen.

    Det var dog ikke den eneste sanktion. Kort tid efter blev deres kontrakter ophævet.

    Anja Andersen siger om ophævelsen af kontrakterne:

    »Den ene havde ambitioner til noget, hvor hun endnu ikke var. Desuden havde hun hjemve efter København. Hvis ikke man kan lide at være her, er jeg ikke en, der siger, at de skal blive. Den anden ville på førsteholdet, og det var hun ikke god nok til, og jeg ville ikke stå og love noget, jeg ikke kunne holde,« siger Anja Andersen.

    Mens Janne Vinding fortsat spiller håndbold, har Camilla Machon valgt at indstille karrieren.