I en ny meningsmåling vender danskerne ryggen til Helle Thorning-Schmidts betalingsring omkring København.

Hvis Danmarks kommende statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S), sender betalingsringen omkring København til folkeafstemning, vil det ende med et nej.

Det viser en meningsmåling, som Voxmeter har foretaget for Ritzau.

Her svarer 42 procent af danskerne, at de vil stemme nej, hvis betalingsringen kommer til afstemning. 33 procent vil sige ja, mens 26 procent er i tvivl.

Meningsmålingen kommer, mens Helle Thorning-Schmidt kæmper for at få skabt enighed blandt Socialdemokraterne, SF og De Radikale om et nyt regeringsgrundlag.

Tanken med betalingsringen er at opkræve 25 kroner af bilister, som vil køre ind i København. Det skal sikre mindre trafik i København og sænke luftforureningen samtidig med, at indtægterne fra betalingsringen skal gå til billigere kollektiv trafik.

Men i Voxmeters måling er det kun københavnerne inden for betalingsringen, der siger klart ja til betalingsringen med 53 procent for, mens 34 procent er i mod.

Også borgere i Aarhus Kommune, som måske selv kunne få en betalingsring på et tidspunkt, og borgere i Region Nordjylland er positive over for en betalingsring i København.

Men resten af landet siger nej. Og det gælder i særdeleshed i Region Hovedstaden, som blandt andet rummer de nordsjællandske kommuner. Her siger 50 procent nej, mens 31 procent siger ja til betalingsringen.

Ser man på aldersgrupper, så er det lidt overraskende den 30-39 årige, der er mest positive over for betalingsringen.

Det var ellers netop denne gruppe med mange børnefamilier, som, fungerende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i valgkampen fremhævede, ville blive hårdt ramt af betalingsringen, når de skal på arbejde og køre deres børn til fodbold.

/ritzau/