Under afhøringen mandag ved retten i Göteborg af den første af fire mistænke for mordbranden i et diskotek i Göteborg i 1998, blev den mand, som satte ild til diskoteket, udpeget af en af de tre andre tiltalte i sagen.

Den 19-årige Reza forklarede i retten, at det var den 19-årig, Ali, som i vrede over at være blevet afvist ved indgangen til dikoteket, gik ned i en nødudgang og satte ild til en bunke stole. Herfra bredte branden sig til diskotekslokalet, hvor 62 unge omkom og flere end 140 andre blev kvæstet.

Alle fire mistænkte kommer fra Iran, men har boet i Serige i flere år.

Reza sagde under afhøringen, at han ikke selv var med til at antænde stolene, men at han havde mødt de tre andre mistænkte uden for diskoteket og fulgt med dem ned i nødudgangen.

Den 19-årige svarede rolig på alle spørgsmål fra anklageren, men hans forklaringer under den flere timer lange afhøring var i flere tilfælde selvmodsigende.

De fire blev anholdt i februar efter mange måneders efterforskning. Den 19-årige Reza sagde, at de øvrige tre havde truet ham til ikke at fortælle, hvad der var sket på katastrofenatten.

Hans forsvarer hævdede under retssagen, at der ingen beviser er for, at Reza er medansvarlig for brandkatstrofen.

Den udpegede anstifter til branden, Ali, skal afhøres første gang tirsdag. /ritzau/TT

Andre læser også