Velkommen til B.T.'s morgen-orientering. Her giver vi dig et overblik over, hvilke nyheder der er tikket ind fra ind- og udland, mens du har sovet.

Pelosi udskyder traditionsrig tale fra Trump i Kongressen
USA's præsident, Donald Trump, kommer ikke til at give sin årlige tale om landets tilstand til Kongressen på tirsdag, som det har været planen, hvis ikke han sørger for finansiering af hele statsapparatet inden da. Det skriver formanden for Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, i et åbent brev.
Læs mere her

I et brev til præsident Donald Trump afviser formanden for Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, at præsidenten kan holde traditionsrig tale i huset. Win Mcnamee/Ritzau Scanpix Vis mere

Militæret i Venezuela afviser støtte til selvudnævnt præsident
Militæret i Venezuela afviser støtte til oppositionsleder og selvudnævnt præsident Juan Guaidó. Det sker til trods for støtte fra blandt andet USA's præsident, Donald Trump, Canada og en række sydamerikanske lande. Også EU mener, at Guaidó repræsenterer venezuelanernes demokratiske stemme.
Læs mere her og her

35-årige Juan Guaidó udråbte onsdag sig selv som præsident i Venezuela foran en stor menneskemængde i Caracas. Federico Parra/Ritzau Scanpix Vis mere

Dansk politi bruger Europol mere end nogensinde før
Selv om Danmark ikke længere er med i Europol, bruger politiet det europæiske politisamarbejdes forbryderdatabase som aldrig før. Det viser en opgørelse, som Rigspolitiet har lavet for Radio24syv. Dansk politi har i 2018 søgt knap 160.000 gange i databasen, hvilket slår tidligere år med længder.
Læs mere her

Erdogan og Putin finder fælles fodslag om Syrien
På et topmøde onsdag blev præsidenterne i Tyrkiet og Rusland enige om, hvordan de to lande vil håndtere situationen i Syrien, når USA trækker sig fra landet. De vil undgå at skabe et tomrum til 'terrorister', når amerikanerne, som præsident Trump har varslet, trækker sig fra landet.
Læs mere her

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, trykker hånd med Ruslands præsident, Vladimir Putin, efter deres møde onsdag. Alexander Nemenov/Ritzau Scanpix Vis mere

Kim Jong-un lovpriser Trump efter brev fra pennevennen
På trods af USA's økonomiske sanktioner mod Nordkorea er landets leder, Kim Jong-un, meget tilfreds med et brev, han har modtaget fra USA's præsident, Donald Trump. Lederen 'vil vente med tålmodighed og god tro', inden USA og Nordkorea formentlig finder et passende tidspunkt at mødes.
Læs mere her