Så er grillsæsonen i fuld gang – men hvilke pølser skal du vælge, når kullene gløder, og maverne rumler?

Der er masser af pølser at vælge mellem lige fra tynd til tyk, fra ost til chili og fra blød til sprød.

B.T.’s fødevareekspert Michael René, lektor på Professionshøjskolen Metropol har smagstestet i alt 11 grillpølser:

Gøl Frankfurter, Carl Vollstedts Eftf. Mexico Grillpølser, Langelænder Kæmpegriller, Coop Cheese Grill, Steff Houlberg Frankfurter m. paprika og chili, Coop Big Grill grillmedister, Langelænder Grillpølse, Gøl Grilliakis, Irmas hverdag grillpølser, Pølsemesteren Frankfurter, Gøl Chili Griller.

Med Plus får du:

- Test af 11 grillpølser. Hvordan er smagen, konsistensen og duften?

- Guide: Hvilket tilbehør passer de forskellige pølser


Så er grillsæsonen i fuld gang – men hvilke pølser skal du vælge, når kullene gløder, og maverne rumler?

Der er masser af pølser at vælge mellem lige fra tynd til tyk, fra ost til chili og fra blød til sprød.

B.T.’s fødevareekspert Michael René, lektor på Professionshøjskolen Metropol har smagstestet i alt 11 grillpølser:

- Vi har produceret pølser i så mange år i Danmark, så jeg forventer virkelig, at vi har et bredt udbud af nogle rigtig lækre, røgede pølser med noget godt fast kød, siger Michael René.

Grillpølser adskiller sig typisk ved, at de bliver krydret og røget. Mange af pølserne i testen indeholder over 1000 kJ per 100 gram, hvilket energimæssigt svarer til at spise 50 gram chokolade.

De lidt tykkere pølser kan klare at ligge på grillen i længere tid – og det giver mulighed for, at flere af aromastofferne bliver udviklet i pølsen, forklarer Michael René.

Der er en stor variation blandt pølserne, og testen har også en vinder:

- Hvis man går efter en fedtet pølse og gerne vil prøve noget nyt, så skal man vælge ’Coop Cheese Grill’. Og ellers skal man vælge den sikre pølse, nemlig Irmas hverdag grillpølser, som passer til hele familien, siger Michael René.

Læs mere om de forskellige grillpølser ved at klikke i boksen.